Referat - Rusia si OMC

Categorie
Referate Economie
Data adaugarii
acum 4 ani
Afisari
318
Etichete
rusia, omc
Descarcari
184
Nota
0 / 10 - 0 voturi














































Cuprins


Scopurile si obiectivele aderarii Rusiei la OMC
Un scurt istoric
Etapa curenta a aderarii Rusiei la OMC
Opiniile autoritatilor
Rusia si OMC : intrebari si raspunsuri
Avantajele aderarii Rusiei la OMC
Principalele temeri ale producatorilor rusi
Concluzii
Bibliografie
































Organizatia Mondiala a Comertului (OMC) are deja mai mult de 140 de membrii, si in viitorul apropiat numarul lor va creste. Aceasta inseamna faptul ca practic fiecare stat care pretinde la crearea unei economii moderne si efeciente si la participarea cu drepturi egale la comert mondial, tinde sa devina membrul OMC. In acest sens Rusia nu este o exceptie.
Mi-am propus in aceasta lucrare informandu-ma din mai multe surse oficiale (la nivelul guvernului) si cele neoficiale (la nivelul articolelor si dezbaterilor in ziare si reviste de specialitate), analizand profund situatia si tinand seama de opiniile autoritatilor rusesti sa raspund la intrebarile foarte importante pentru viitorul Rusiei si cel al OMC: De ce Rusia nu este inca acceptata sa fie membrul OMC? Ce castiguri si pierderi aduce aderarea Rusiei la OMC? Cum se va dezvolta economia tarii fiind membrul OMC sau in afara OMC? Si in sfarsit, oare are nevoie Rusia de OMC? Cine de cine are mai multa nevoie?

Scopurile si obiectivele aderarii Rusiei la OMC

Participarea la OMC ofera multe avantaje Rusiei. Intr-un sens pragmatic scopul final al aderarii este de a se bucura de acestea. Obiectivele concrete ale aderarii pot fi considerate urmatoarele:
Obtinerea de conditii mai bune in comparatie cu cele existente la momentul de fata si nediscriminatorii pentru accesul productiei ruse pe pietele externe;
Accesul la mecanismul international de rezolvarea diferendelor comerciale;
Crearea unui climat mai favorabil pentru investitii straine ca rezultatul institutionalizarii unui sistem legislativ care corespunde normelor OMC;
Extinderea posibilitatilor pentru investitorii ru


  • Referate asemanatoare

Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org