Referat - SC Ambro SA Suceava

Categorie
Referate Economie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
404
Etichete
ambro, suceava
Descarcari
352
Nota
0 / 10 - 0 voturi




S.C. AMBRO S.A. Suceava



ARGUMENT

Calitatea apelor folosite in industrie are o importanta esentiala in buna desfasurare a proceselor tehnoloigce si in asigurarea unei durate de viata corespunzatoare a instalatiilor.

Este obligatoriu sa se asigure anumiti parametri de calitate ai apelor industriale la intrarea acestora in procesele tehnologice si de asemenea, trebuie sa se urmareasca parametrii de calitate ai apelor rezultate din procesul de productie.

Calitatea apelor de suprafata este cel mai mult afectata de deversarea de catre om de ape uzate. Prin urmare, principala masura practica de protectie a calitatii apelor de suprafata este epurarea apelor uzate.

Primul pas este colectarea acestora prin sistemul de canalizare. Apele uzate sunt apoi conduse in instatiile de preepurare, in cazul incarcarii ridicate cu poluant si apoi descarcarea in statiile de epurare, de unde sunt restituite in emisar.

Apa este elementul care intretine apa pe Pamant. Toate organismele o contin ; unele traiesc in ea ; unele o consuma. Plantele si animalele au nevoie de apa pura si nu pot supravietui daca apa este infectata cu chimicale toxice care dauneaza microorganismelor. Daca este extrem de grava, poluarea apei ucide un numar mare de pesti, pasari si alte animale, iar in unele cazuri poate ucide toti membrii speciei din zona afectata. Poluarea face ca paraurile, lacurile si toate acumularile de apa sa aiba un aspect si un miros neplacut.Principalii poluanti sunt materialele chimice, biologice sau fizice care avariaza calitatea apei.

Epurarea apelor uzate este o disciplina tehnica, în care se întâlnesc stiintele ingineresti, fizica, chimia si biologia. Exista o bogata literatura de specialitate legata de operarea statiilor de epurare. Sunt însa si reglementari legale si tehnice detaliate. Principalul act normativ specific este Hotarârea Guvernului nr. 188 din 28 februarie 2002 pentru aprobarea unor norme privind conditiile de descarcare în mediul


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org