Referat - Tehnologii moderne aplicabile in sfera creditarii bancare

Categorie
Referate Economie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
339
Etichete
tehnologii, moderne, aplicabile, sfera, creditarii, bancare
Descarcari
239
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Tehnologii moderne aplicabile in sfera creditarii bancare

Modernizarea activitatii de creditare bancara prin aplicarea noilor tehnologii
Tehnologia bancara este fundamentala pt. imbunatatirea activitatii de creditare, oferind posibilitati de diversificare si modernizare a modalitatilor de acordare- rambursare- garantare, in scopul corelarii ofertei de produse de credit cu solicitarile si necesitatile clientilor.
Din pct. de vedere al solicitantilor, activitatea de creditare se adreseaza PJ, pt. care nivelul creditelor este mai ridicat si riscul bancar este mai mare, si PF, pt. care imprumuturile sunt mai mici si riscurile mai reduse.
Din pct. de vedere al necesitatii si capacitatii clientului privind obligatiile financiare, activitatea de creditare poate fi:
*pe termen scurt- pt. acoperirea necesitatilor curente, cu termen de rambursare in limita unui an.
Dezvoltarea tehnologiei bancare a permis conturarea a doua modalitati principale de creditare:
-creditele de tip revolving (*liniile de credit; *liniile globale de exploatare), ofera agentilor economici o flexibilitate convenabila de finantare, sub raportul costurilor.
-creditele pt. destinatii speciale (*credite pt. finantarea stocurilor; *creditele pt. export; *credite de scont;*creditele de factoring);
In cazul activitatilor economice care presupun anumite stocuri, tehnologia bancara pune la dipozitia clientului un plafon de creditare, din care el efectueaza trageri esalonat, pe baza unui grafic si in limita unui interval de timp.
Pt. activitatile ec. de productie cu ciclu lung de frabricatie agentii economici apeleaza la tehnologia de creditare similara creditarii globale de exploatare, sau liniilor de credite, cu termene de rambursare mai mari de un an.
Pt. activ. de productie cu desfacere la export, bancile comerciale romanesti promoveaza tehnologii de creditare specifice:
*credite pt. prefinantarea exportului au ca destinatie satisfacerea nevoilor curente sau exceptionale, pt. fabricarea produselor dest


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org