Referat - Tendinte din sfera distributiei marfurilor

Categorie
Referate Economie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
345
Etichete
tendinte, din, sfera, distributiei, marfurilor
Descarcari
263
Nota
0 / 10 - 0 voturi





CUPRINS:
TENDINTE DIN SFERA DISTRIBUTIEI MARFURILOR 3
AMPLOAREA SISTEMELOR DE DISTRIBUTIE VERTICALA 3
? CORPORATIV 4
? ADMINISTRAT 4
? CONTRACTUAL 5
1) Lanturile voluntare finantate de angrosisti 5
2) Cooperativele de detailisti 5
3) Organizarea în sistem fransiza 5
AMPLOAREA SISTEMELOR DE DISTRIBUTIE ORIZONTALA 6
AMPLOAREA SISTEMELOR DE DISTRIBUTIE CU MAI MULTE CANALE 7
Distributia prin canale multiple în sectorul serviciilor financiare 8

































Tendinte din sfera distributiei marfurilor

Metodele de distributie evolueaza continuu. Apar noi forme de vânzare cu ridicata si cu amanuntul, noi sisteme de distributie. Este interesanta analiza amplorii pe care au luat-o în ultimul timp sistemele de distributie verticala, orizontala si cele cu mai multe canale, precum si modul în care aceste sisteme coopereaza, vin în contradictie si concureaza unele cu altele.

Amploarea sistemelor de distributie verticala

În prezent, sistemele de distributie verticala (SDV) cunosc o extindere din ce în ce mai mare, ele formându-se cu scopul de a face concurenta canalelor de distributie conventionale. Un canal conventional este format dintr-un producator independent, din unul sau mai multi angrosisti si din nul sau mai multi detailisti. Fiecare dintre acestia reprezinta o entitate de afaceri separata, care cauta sa-si maximizeze profiturile, chiar cu riscul de a reduce profitul obtinut de sistem în ansamblul sau. Niciunul dintre membrii canalului nu detine controlul, total sau patial, asupra celorlalti membrii. McCammon a caracterizat canalele conventionale ca fiind “retele puternic fragmentate în care producatorii, angrosistii si detailistii, reuniti în mod liber, încheie cu prudenta afaceri, negociaza în mod agresiv conditiile de comercializare cu ceilalti si au, prin acesta, un comportament independent”.
Dimpotriva, un sistem de distributie verticala este format dintr-un producator, unul sau mai multi angrosisti si unul sau mai multi detailisti care a


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org