Referat - Zaharul si produsele zaharoase

Categorie
Referate Economie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
528
Etichete
zaharul, produsele, zaharoase
Descarcari
447
Nota
0 / 10 - 0 voturi



























ZAHARUL SI PRODUSELE ZAHAROASE











CUPRINS






Caracterizare Generala
Zaharul
Amidonul si glucoza
Produsele zaharoase
Produsele de caramelaj
Drajeurile
Caramelele
Fondanterie
Jeleurile
Produse zaharoase orientale
Ciocolata si alte produse pe baza de cacao
Calitatea, ambalarea si pastrarea produselor zaharoase
Date statistice

Bibliografie







ZAHARUL SI PRODUSELE ZAHAROASE



Caracterizare Generala



Zaharul si produsele zaharoase formeaza o grupa larga de alimente ce se caracterizeaza prin continut mare de zahar solubil(zaharoza, glucoza), aspect atragator, gust dulce cu nuante diferite si aroma placuta.

Asupra acestei grupe de marfuri se rasfrange din plin nivelul ridicat atins de tehnologia din industria alimentara, care dispune, in zilele noastre, de posibilitati largi de purificare si rafinare. Se pot obtine produse bine individualizate, cu proprietati pssihosenzoriale bine definite, prin aplicarea unor procedee de prelucrare diferite asupra unui grup restrans de materii prime de baza(zahar si glucoza) cu compozitie apropiata.
Ca urmare se pot fabrica produse zaharoase cu o compozitie chimica unilaterala – produse de caramelaj, fondanterie, drajeuri, dar si dulciuri complexe, implicit mai complete din punct de vedere nutritiv, prin adaugarea unor ingrediente ce contin pe langa glucide, cantitati apreciabile de lipide, protide, substante minerale – ciocolata, bomboane umplute, caramele, produse orientale.

Valoarea energetica a produselor zaharoase formate aproape in exclusivitate din glucide este de cca. 350 – 400 kcal./100g , iar a acelora ce contin si grasimi poate atinge 600 kcal./100 g.

Valoarea psiho-senzoriala consta tocmai in gustul specific, dulce, de intensitati si nuante variabile, in aroma, coloratia, consistenta si caracteristicile estetice specifice produselor zaharoase, cconstituind principalul element de atractie al consumatorilor.

Pe planul valorii biologice(dupa aportul in substante cu rol pla


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org