Referat - Problema morala a sinuciderii si raportul acesteia cu libertatea umana

Categorie
Referate Filozofie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
473
Etichete
problema, morala, sinuciderii, raportul, acesteia, libertatea, umana
Descarcari
283
Nota
0 / 10 - 0 voturi

PROBLEMA MORALA A SINUCIDERII SI RAPORTUL
ACESTEIA CU LIBERTATEA UMANA



Structura prezentarii:

1.Introducere

2.Sinuciderea – o problema morala?

3.Morala crestina si interdictia sinuciderii.

4.Sinuciderea – solutie de a iesi din angoasa existentei(cazul Cioran).

5.Concluzii.



























1.Introducere
In aceasta lucrare imi propun sa tratez problema sinuciderii punand-o in relatie cu libertatea individuala a omului.Pentru inceput mentionez ca ma voi axa numai pe anumite probleme ce vor avea ca scop sa incerce a oferi un raspuns la tema mai sus anuntata.
Pentru a atinge scopul propus voi folosi diferite opinii si teorii cu privire la tema in cauza, ceea ce demonstreaza ca tema a fost dezbatuta cu seriozitate si de catre autori importanti precum G. Minois, E. Cioran, A. Schopenhauer sau Paul-Ludwig Landsberg.
De-a lungul timpului actele de sinucidere au socat fie prin brutalitatea cu care au fost comise, fie prin cauzele, uneori absurde, ce le-au determinat.Niciodata oamenii nu au putut intelege pe deplin actele de sinucidere aratand in mod aproape constant dispret, teama, mila sau indiferenta fata de acestea.Problema care ma intereseaza in cazul de fata este aceea daca actele de sinucidere comise din diverse motive sunt blamabile si de ce.
Daca acestea sunt de condamnat inseamna ca nu sunt in concordanta cu o anume morala care nu le tolereaza.Intoleranta acestei morale se poate sa aiba uneori o justificare elaborata pur rational(d. ex.:Kant), alteori o justificare religioasa sau in alte cazuri sa se bazeze pe simplele sentimente ale omului ce reactioneaza fata de aceste acte.
Daca actele de sinucidere nu sunt blamabile inseamna ca ele su


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org