Referat - Efectul biologic al curentului

Categorie
Referate Fizica
Data adaugarii
acum 4 ani
Afisari
368
Etichete
efectul, biologic, curentului
Descarcari
216
Nota
0 / 10 - 0 voturi

EFECTUL BIOLOGIC AL CURENTULUI




In structura noastra de fiecare zi nu se poate concepe nici o actiune in afara energiei,care participa la asigurarea hranei,confortului,inbracamintei,si a transportului.De ea se laga ingrijorari si sperante,iar cautarile pentru a fi asigurata se intetesc si devin prioritare.Dar ce este energia??? Energia este capacitatea unui sistem oarecare de a produce lucru mecanic.
Energia a inceput sa fie produsa si utilizata din ultimele decenii ale secolului al XIX-lea in centrale termoelectrice si hidroelectrice
De prin 1870 sa fabricat in cateva tari diferite feluri de generatoare electrice actionate de masini de abur cu piston .Perfectionat prin adoptarea autoexcitatiei,generatorul de curent cantinuu s-a impus si a fost folosit la inceput pentru a alimenta consumatori locali,dar numai pentru iluminat.
Lipseau receptoarele potrivite pentru folosirea energiei electrice.De prin 1877 au inceput sa se raspandeasca lampile cu arc.
Iluminatul electric si-a gasit insa solutia practica numai dupa ce Edison a inventat lampa cu incadescenta care a inceput sa fie produsa commercial din 1881.
In Romania cercurile stiintifice erau la curent cu noua tehnica si erau preocupate de utilizarea energiei electrice.Pentru prima oara electricitatea a fost folosita in Romania in domeniul telecomunicatiilor .
P.S.Aurelian prevedea in 1877,intr-o revista stintifica astfel”electricitatea va putea inlocui cu folos toate celelalte mijloace de iluminat”,iar in alte articole din 1878 anticipa ca “electricitatea va putea folosi la:transmiterea miscari la distanta mare,la iluminatul in locuinte si in mine,precum si in agricultura”.
Explozia Internationala de Electricitate de la Pris din 1881 si Primul Congres International al Electricienilor,tinut concomitant,la care au luat parte marii savanti ai timpului:Kirchoff, Deprez,lordul Kelvin,punand bazele sistemului de unitati de masura electrice,si foloasele utilizarii ene


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org