Referat - Electrostatica

Categorie
Referate Fizica
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
451
Etichete
electrostatica
Descarcari
292
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Electrostatica

TOT CEEA CE ESTE NECESAR DE STIUT
DESPRE ELECTROSTATICA!!!
Introducerea...
Istoria catorva descoperiri si Aplicatiile electrostaticii:
-inventia pilei
-laserul si aplicatiile lui
-laserul cu semiconductori
-imprimanta laser
-fenomene naturale
-Filtre electrostatice
-Fotocopiatorul
-Generatorul van de Graaff
-Aplicatii tehnice ale electrostaticii

Introducere în electrostatica
ELECTRONUL CONSTITUENT UNIVERSAL AL SUBSTANTEI
Exista in natura o particula identificabila prin urmatoarele marimi caracteristice invariabile:
me = 9,1091 * 10-31 kg

e = -1,6022 * 10-19 C

e/me = -1,7589 * 1011 C/kg

Aceste valori se obtin intotdeauna cand se efectueaza masuratori asupra electronului. Astfel toti electronii sunt identici.Se cunosc astazi nenumarate fenomene care dovedesc ca electronul este nelipsit din constitutia substantei. Prezenta electronului se manifesta in toate fenomenele electrice. El poate fi scos din substanta printr-un numar mare de metode:
Electrizarea corpurilor, cunoscuta inca din antichitate, este un proces prin care se transfera, prin frecare, electroni de la un corp la altul. Acest proces poate sa electrizeze picaturile de ulei in timp ce este privita la microscop. Poate fi folosit si pentru detectarea si masurarea intensitatii luminoase.
Efectul termoelectronic consta in emisia de electroni din corpurile incalzite la incandescenta. Fenomenul este prezent in toate becurile electrice cu incandescenta si este utilizat in tuburile electronice din aparatele de radio si T.V.
Radioactivitatea. Exista unele substante, denumite radioactive care emit radiatii invizibile, dar capabile sa innegreasca hartia fotografica sau sa ionizeze aerul prin care trece radiatia. S-a dovedit ca aceste radiatii nu sunt omogene fiind compuse din asa-numitele radiatii a,b si g. Cercetarile au dovedit ca radiatiile a sunt incarcate cu doua sarcini electrice elementare pozitive si ca au masa atomica 4,ceea ce le dezvaluie natura: ioni de heliu dublu ionizati. Radiati


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org