Referat - Evolutie sau creatie

Categorie
Referate Fizica
Data adaugarii
acum 4 ani
Afisari
343
Etichete
evolutie, sau, creatie
Descarcari
282
Nota
0 / 10 - 0 voturi


DE CE CREATIONISM SI NU EVOLUTIONISM ?

Raspunsul la aceasta întrebare desi pare unul legat de dovezi stiintifice la prima vedere este de fapt un raspuns strict personal, deoarece nici una dintre ipoteze nu poate fi dovedita din punct de vedere stiintific ci se bazeaza mai degraba pe credinta. Am ales sa sustinem modelul creationist deoarece noua ni se pare ca este mai aproape de adevar pentru ca multe dintre conceptele sale in urma unei verificari riguroase par mult mai reale si usor de crezut decât conceptele din cadrul teoriei evolutioniste.
Dintodeauna oamenii si-au pus întrebari referitoare la existenta lor. Cele trei mari dileme ale omenirii sunt întrebarile: ”Cine suntem?”, ”De unde venim?” , ”Unde mergem?”. La aceste întrebari vom încerca si noi sa raspundem in aceasta lucrare.
Iata ce scrie Seneca in una dintre lucrarile sale: ”Eu sunt recunoscator naturii nu atunci când o privesc din acea parte care se dezvaluie tuturor, ci când am reusit sa patrund tainele ei; când o sa învat din ce materie este alcatuit universul; cine este creatorul sau paznicul acestuia; ce este divinitatea; daca îsi dirijeaza întreaga actiune numai spre ea însasi sau daca , uneori îsi îndreapta privirile si asupra noastra; daca ea creeaza zilnic câte ceva sau a creat totul dintr-o data; daca este numai o parte a lumii sau este însasi lumea; daca îi este si astazi permis sa hotarasca ceva si sa se mai abata întrucâtva de la legea destinului…”
Astfel de mii de ani încoace oamenii încearca sa dea un sens vietii lor prin cercetare stiintifica , prin încercarea de a întelege mecanismele naturii si încercarea de a le controla prin descoperirile facute , totusi cu cat descopera omul mai mult cu atât îsi da seama ca are mult mai mult de descoperit decât cea ce a descoperit pâna în prezent. Daca lumea observabila în care traim ar fi aparut ca urmare a hazardului si a întâmplarii n-am fi avut atâtea probleme legate de cunoasterea naturii , din aceasta rezulta ca în s


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org