Referat - Executarea bransamentelor aeriene

Categorie
Referate Fizica
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
372
Etichete
executarea, bransamentelor, aeriene
Descarcari
246
Nota
0 / 10 - 0 voturi

MEMORIU JUSTIFICATIV

Definitii

Bransamentul electric reprezinta instalatia de joasa tensiune destinata alimentarii cu energie electrica a unui consumator, executata de la linia electrica de distributie pana la contorul electric de la consumator.
Partile principale ale bransamentului electric sunt:
- bransamentul propriu-zis, care constituie legatura de la linia electrica aeriana sau subterana pana la firida (nisa de bransament);
- firida (nisa) de bransament, care reprezinta un gol paralelipipedic, amenajat in zid sau construit special, in care se monteaza echipamentul electric necesar protejarii coloanei electrice si distribuirii energiei electrice;
- coloana electrica, care constituie legatura dintre echipamentul firide si contorul abonatului.
Prin bransament se inteleg si derivatiile din bransamentele existente, inclusiv coloanele respective, sau numai derivatiile de coloane electrice din firide, existente.
Specificatiile acestui proiect se aplica la executarea bransamentelor electrice aeriene de joasa tensiune, destinate alimentarii cu energie electrica a consumatorilor care solicita puteri electrice mici (pana la 50 kW) pentru instalatiile de utilizare. Ele nu se aplica bransamentelor cu conductoare torsadate. In ceea ce priveste bransamentele aeriene, sunt tratate numai bransamentele fara siguranta aeriana.
Se trateaza toate operatiile necesare la acest gen de lucrari, in scopul uniformizarii tehologiei respective.
Procesul tehnologic de executie a bransamentelor se refera numai la operatiile executate fara tensiune.
Specificatiile proiectului se vor aplica lucrarilor noi si de reparatii capitale.
Bransamentele se proiecteaza si se executa numai in baza dosarelor preliminare depuse la intreprinderea furnizoare de energie electrica si aprobate de aceasta.
Dupa efectuarea studiilor si masuratorilor pe teren, intreprinderea furnizoare intocmeste devizele si notele de lucrari in vederea executarii bransamentului.

Clasificarea bransamentelor

Bransamentul ae


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org