Referat - Fotografierea

Categorie
Referate Fizica
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
395
Etichete
fotografierea
Descarcari
269
Nota
0 / 10 - 0 voturi


Referat: Fotografiere

A fost inventata de Louis Daguerre în 1839 în Franta si în Anglia de William Fox Talbot.
Aparatul fotografic este un instrument optic care formeaza pe placa fotografica sau pe film, o imagine reala a obiectului. Piesa optica principala a sa este obiectivul fotografic. Acesta este de obicei un sistem compus din patru sau mai multe lentile, corectate de aberatii(fig. 1). Corectarea aberatiilor la obiectivul fotografic urmareste, în principal, obtinerea unei imagini plane, nedistorsionata, clara, precum si o putere separatoare cât mai mare.
Claritatea imaginii pe placa fotografica P sau pe film se realizeaza prin deplasarea obiectivului O fata de pozitia filmului care este fixa.
Obiectivul este prevazut cu o diafragma circulara reglabila, cu ajutorul careia se poate varia fluxul luminos incident. Cu cât diametrul diafragmei este mai mic, obiectivul va forma o imagine mai clara a mai multor puncte asezate de-a lungul axului optic al aparatului, adica va avea o profunzime a câmpului mai mare.
Exista o mare varietate de obiective fotografice, de constructii diferite, dupa scopul aparatului (obiective de portret, obiective de mare deschidere pentru peisaj, obiective universale etc.).
Microscopul optic.Pentru observarea obiectelor, ale caror dimensiuni sunt sub cele ce pot fi observare cu ajutorul lupei, se foloseste un alt instrument optic mai complex, numit microscop. Microscopul este format din doua parti principale. Obiectivul, partea îndreptata catre obiect, care da imagini reale si ocularul, partea îndreptata catre ochi, care da o imagine virtualasi marita a imaginii reale data de obiectiv.
În practica, microscoapele dispun de mai multe obiective si oculare, ce pot fi asezate pe rând în orice combinatii, la capetele tubului microscopului, realizându-se astfel diverse puteri. Pentru a se putea obt


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org