Referat - Functionarea masinilor termice

Categorie
Referate Fizica
Data adaugarii
acum 4 ani
Afisari
380
Etichete
functionarea, masinilor, termice
Descarcari
321
Nota
0 / 10 - 0 voturi



Functionarea masinilor termice



Masina cu abur, cu piston
Aburul produs intr-o caldare este trimis la cilindrul motorului C (fig. 93), in care este pus sa apeses alternativ pe ambele fete ale pistonului P care aluneca cu o miscare de du-te-vino. Distributia continua a aburului cand pe o fata pistonului, cand pe cealalta, se efectuiaza de catre un seratras S sau de niste supape. Cand supapa de administrare a aburului este deschisa in tot timpul deplasarii pistonului, motorul lucreaza cu plina admisie. La sfarsitul cursei pistonului, seratrul deschide canalul de evacuare E prin care aburul iese in atmosfera. Intre timp, seratrul a deschis canalul dmisie A de pe cealalta fata a pistonului, dupa care pistonul se intoarce inapoi si asa mai departe.
Intrucat functionarea cu plina administrare este foarte neeconomica (aburul este evacuat sub presiune inalta), instalatiile moderene functioneaza cu motoare cu expansiune. La aceste motoare, admisia aburului, care se gaseste, de exemplu, sub presiune de 5 at, se intrerupe dupa ce pistonul a parcurs 1/5 din cursa sa. Apoi aburul se destinde in cilindru pana ce ocupa un volum de 5 ori mai mare. Evacuarea are loc numai cand presiunea la sfarsitul cursei pistonului a scazut la 1 at.
Presiunea si volumul aburului se reprezinta cu ajutorul unei diagrame (fig. 94). Lucrul mecanic efectuat de abur apare in aceasta diagrama egal cu aria suprafetei inchise de curba pV=ct. Cand motorul lucreaza cu plina admisiune, diagrama se reduce la un dreptunghi.



Motorul Otto, in patru timpi
Timpul I: aspiratia. Supapa de admisie fiind deschisa, pistonul, care coboara in cilindru, aspira un amestec de benzina si aer (fig. 69, a). Acest amestec este preparat in carburator, unde un curent de aer care trece prin fata unui jiclor pulverizeaza benzina. In diagrama de lucru, acest timp este reprezentat pri


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org