Referat - Functionarea motoarelor cu aprindere prin scanteie

Categorie
Referate Fizica
Data adaugarii
acum 4 ani
Afisari
354
Etichete
functionarea, motoarelor, aprindere, prin, scanteie
Descarcari
268
Nota
0 / 10 - 0 voturi



Functionarea motoarelor cu aprindere prin scânteie electrica în patru timpi


Motoarele cu aprindere prin scânteie electrica folosesc drept combustibil pentru functionarea lor, benzina. La aceste motoare formarea amestecului carburant are loc în afara cilindrului într-un dispozitiv numit carburator, din care cauza se mai numesc si motoare cu carburator.
Cu aceste motoare sunt echipate în general automobilele.
Ele se mai folosesc si pe unele tractoare de putere mare, ca motoare de pornire.
La motoarele cu aprindere prin scânteie cei patru timpi de lucru corespunzatori celor patru curse ale pistonului, se realizeaza în felul urmator:
Timpul I – admisia amestecului carburantului în cilindrul motorului, are drept scop umplerea cilindrului cu amestec carburant si se efectueaza prin deplasarea pistonului de la punctul mort interior la punctul exterior. Pe tot acest parcurs, orificiul de admisie este deschis de supapa respectiva, iar cel de evacuare se închide la scurt timp dupa ce pistonul începe sa se deplaseze. Prin deplasarea pistonului, în cilindru se creeaza o depresiune datorita careia, aerul atmosferic este absorbit prin camera de amestec a carburatorului. Aici întâlneste benzina care ajunge printr-un tub, o vaporizeaza si se formeaza amestecul carburant. Acesta trece prin canalizatii si intra în cilindru prin orificiul de admisie. În momentul în care pistonul a ajuns la punctul mort exterior, amestecul carburant ocupa tot volumul cilindrului – volumul de admisie.
Ca urmare a depresiunii create în cilindru, pe tot parcursul admisiei presiunea amestecului carburant este ceva mai mica decât presiunea atmosferica, adica 0,75-0,95 daN/cm2, iar temperatura creste la circa 373°K. Temperatura amestecului creste datorita gazelor arse neevacuate si a pieselor încalzite ale motorului (cilindrul, chiulasa, supapele, pistonul etc.) cu care vine în contact.
Puterea pe care o dezvolta motorul depinde în mare masura de cantitatea de amestec carburant admisa în cilindrii lui. C


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org