Referat - James Chadwick

Categorie
Referate Fizica
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
377
Etichete
james, chadwick
Descarcari
211
Nota
0 / 10 - 0 voturi

James Chadwick


James Chadwick a fost nascut in Cheshire, Anglia, pe data de 20 octombrie ,1891, fiu al lui John Joseph Chadwick si al lui Anne Mary Knowles. El a frecventat liceul “Manchester” pentru a intra la universitatea “Manchester” in 1908; a fost absolventul Scolii de Onoare de Fizica in 1911 si si-a petrecut urmatorii 2 ani in laboratorul de fizica din Manchester sub indrumarea profesorului Rutherford (mai tarziu lord), unde studiat numeroase probleme in legatura cu radioactvitatea, obtinanad gradul de M.Sc. in anul 1913. In acelasi an i-a fost acordat premiul “1851 Exihibition Scholarship” si a mers mai departe la Berlin sa lucreeze la Physikalisch Technische Reichsanstalt la Charlottenburg sub indrumarea profesorului H. Geiger.
In timpul primului razboi mondial, el a fost internat in Zivilgefangenenlager, din Ruhleben. Dupa razboi, in 1919 James s-a intors in Anglia pentru a accepta bursa Wollaston de la colegiul “Gonville and Caius“ , din Cambridge, si pentru a se intoarce la lucrul sau alaturi de Rutherford, care intre timp s-a mutat la laboratorul Cavendish, din Cambridge. Rutherford areusti in acel an sa dezintegreze un atom bombardandu-l cu nitrogen cu particule alpha,obtinand emisia unui proton. Aceea a fost prima transformare nucleara artificiala. In Cambridge, Chadwick i s-a alaturat lui Rutherford in a efectua transmutatia a altor elemente usoare prin bomabardarea cu particule alpha, si in a face studii asupra propietatilor si structurii nucleului unui atom.
El a fost ales ca membru al colegiului colegiului “Gonville and Caius” (1921-1935) si a devenit asistentul directorului de cercetare in laboratorul Cavendish (1923). In 1927 a fost ales ca membru al societatii “Royal”. Pana in 1923, in atom s-a stiut ca contine in mod categoric un nucleu inconjurat de suficiente sarcini electrice negative pentru a face atomul sa fie electric neutru. Cei mai multi din atomi aveau spatii goale, care are masa concentrata intr-un nucleu mic. Nucleul a f


  • Referate asemanatoare

Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org