Referat - Legile termodinamicii si legatura lor cu originea universului

Categorie
Referate Fizica
Data adaugarii
acum 4 ani
Afisari
411
Etichete
legile, termodinamicii, legatura, lor, originea, universului
Descarcari
283
Nota
0 / 10 - 0 voturi

LEGILE TERMODINAMICII SI LEGATURA LOR CU ORIGINEA UNIVERSULUI

Termodinamica: capitol al fizicii în care rolul primordial al studiului îl au fenomenele in care variaza temperatura. Aceste fenomene implica miscarea termica a materiei si transformarea energiei dintr-o forma în alta. Termodinamica se bazeaza pe experiente din care au iesit legi sau principii cunoscute sub numele de legea zero, legea întâia(primul principiu), legea a doua(principiul al doilea) si legea a treia(principiul al treilea).
Principiul tranzitivitatii echilibrului chimic:
Daca doua sisteme se gasesc in echilibru cu un al treilea printr-un punct diaterm(perete perfect conducator din punct de vedere termic )atunci ele sunt in echilibru unul cu celalalt.
Principiul zero al termodinamicii
Doua sisteme termodinamice puse in contact si izolate de mediul înconjurator ating de la sine(in cele din urma) starea de echilibru termic.
Principiul zero sta la baza metodelor de masura a temperaturii unui corp.
Modelul evolutionist presupune ca a existat un “ou primordial” care a explodat din cauza temperaturii mari pe care o avea; conform principiului zero un sistem asupra caruia nu se actioneaza din exterior(prin schimb de substanta sau energie)este în echilibru cu mediul în care se afla. Ne dam seama ca aplicarea principiului zero al termodinamicii nu este posibila asupra “oului primordial” din urmatoarele motive:
Nu exista un mediu înconjurator cu care sa fie în echilibru acea sfera initiala.
Daca ar fi existat un mediu înconjurator acel ou nu ar mai fi fost asa de primordial .
Echilibrul dintre ou si mediu(sa presupunem prin absurd ca ar fi existat acel mediu) n-ar fi putut sa duca la o explozie asa cum sustine evolutionismul.
Deoarece principiul zero nu îsi gaseste aplicatia in “oul primordial” presupunerea de baza a modelului evolutionist ca originea universului poate fi cunoscuta pe baza legilor naturale care actioneaza în prezent nu mai este valabila.
Principiul unu al


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org