Referat - Retele electrice

Categorie
Referate Fizica
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
754
Etichete
retele, electrice
Descarcari
356
Nota
0 / 10 - 0 voturi




Introducere în lumea RETELELOR ELECTRICE
Putem spune ca un sistem este un model fizic al unui ansamblu de obiecte în care unele reprezinta cauza, iar altele reprezinta efectul. Deci retelele electrice sunt ansambluri de rezistoare sau receptoare din sistem legate în serie, în paralel sau mixt, alimentate de surse (generatoare electrice.)
Cea mai simpla retea electrica este un circuit continând o tensiune electromotoare E având o rezistenta interioara r si ca sarcina un rezistor cu rezistenta interioara R.


Societatea moderna industrializata utilizeaza cantitati mari de energie. În zilele noastre exista o preocupare privind resursele viitorului si a masurilor necesare pentru conservarea lor.
Energia este o marime fizica care se transforma dintr-o forma de manifestare în alta. Una din aceste forme este energia electrica pe care omul încearca sa o obtina datorita avantajelor mari cum ar fi :
costul redus al transportului la distante mari.
posibilitatea de a fi utilizata de mai multi consumatori simultan.
reversibilitatea ei (posibilitatea de a se transforma în alte forme de energie: calorica, mecanica, luminoasa).
Energia electrica se obtine utilizând: carbune, petrol, gaze naturale ,energia vântului, apele curgatoare sau combustibili nucleari. Totalitatea instalatiilor necesare pentru producerea, transportul, distributia si consumului de energie electrica se numeste sistem electroenergetic. Complexul de instalatii în care se produce energia electrica poarta numele de centrala electrica.
Centrale electrice pot fi clasice (termocentrale, hidrocentrale si centrale atomonucleare) sau cele neconventionale (eoliene, solare, geotermice).
Productia de energie prin metodele considerate clasice reprezinta 90% din productia mondiala.
Curiozitati privind productia de energie electrica folosind surse neconventionale :
În Franta, la Odeillo, se afla un captator solar de mari dimensiuni prevazut cu o oglinda concava care se misca pentru a focaliz


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org