Referat - Spatiul si timpul fizic

Categorie
Referate Fizica
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
380
Etichete
spatiul, timpul, fizic
Descarcari
267
Nota
0 / 10 - 0 voturi

SPATIUL si TIMPUL FIZIC

Fiecarui om natura i se pare imensa si complexa scena unei uimitoare diversitati de aparitie de evenimente. Aceste impresii sunt justificate de estimarile ordinelor de marime ale valorilor marimilor de inters pentru studierea lumii naturale. Universul este imens. Viata pare a fi cel mai complex fenonen din natura, iar toate cuceririle mari ale stiintelor experimentale realizate de catre oameni rabdatori, perseverenti cu intuitie sau inventivi au descris si-au explicat oamenilor de ce intampla atatea lucruri in lume.
Realitatea obiectiva care ne inconjoara este materia, care exista independent de contiinta noastra si este reflectata de aceasta. Materia nu poate exista decat intr-o continua miscare adica intr-un proces continuu de transformare.
Miscarea ca mod de existenta a materiei, se realizeaza in spatiu si timp; in intelesul cel mai general spatiul si timpul reprezinta forme obiective de existenta a materiei in miscare. Ele generalizeaza relatiile spatiale si temporale, care caracterizeaza orice obiect, fenomem sau proces material.
Fizica ia in consirare numai aspectele cantitative ale spatiului si ale timpului, in sensul ca foloseste acele insusiri ale spatiului si ale timpului, care se masoara cu etaloane de lungime si respectiv cu ceasornice. Se vorbeste astfel despre un spatiu fizic si despre un timp fizic.
Toate fenomenele se desfasoara in ansamblul relatiilor spatiale si temporale sau pe scurt in spatiul.
Ceea ce se petrece intr-un punct determinat si la un moment dat se numeste eveniment. Pentru a preciza pozitia unui eveniment in spatiu trebuie sa se efectueze trei masuratori si sa se indice trei numere de exemplu: latitudinea, longitudinea in raport cu suprafata pamantului. Aceasta informatie este importanta si arata ca spatiul fizic este tridimensional. Nimeni nu stie de ce este asa; desi Aristotel a incercat sa gaseasca o explicatie a acestei probleme. Din punct de vedere matematic se pot defini sp


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org