Referat - Viata omului si energia electrica

Categorie
Referate Fizica
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
2386
Etichete
viata, omului, energia, electrica
Descarcari
410
Nota
0 / 10 - 0 voturi















Referat la fizica

“Viata omului si energia electrica”









Importanta energiei electrice.

Viata moderna nu poate fi conceputa fara energie electrica. Astfel, cea mai mare parte a descoperirilor din ultimul secol nu ar fi fost realizate daca nu ar fi existat energia electrica. Aceasta e folosita pretutindeni. Presupunând ca, brusc, am fi lipsiti de energie, iata ce s-ar întâmpla :

- lipsa luminii electrice
- caderea sistemelor informatice
- probleme imense cu transporturile (tramvaie, trenuri, avioane, masini cu sistem de aprindere etc.) ; cele care vor ramâne, vor putea fi folosite doar în timpul zilei la capacitate maxima (lipsa luminii pentru faruri)
- un gol imens în domeniul comunicarii (telefoane de orice fel, aparate radio, TV, internetul).

In concluzie,omul are mare nevoie de energie electrica,deoarece prin intermediul acesteia putem vedea,putem calatori cu trenul,tramvaiul,avionul,putem comunica cu persoanele aflate in alte orase sau tari cu ajutorul telefonului sau internetului care functioneaza pe baza de energie electrica,suntem informati de tot ceea ce se intampla in jurul nostru prin intermediul TV si aparatelor radio care de asemenea functioneaza tot pe baza de energie electrica.


Modalitati de producere a energiei electrice.
Exista numeroase modalitati de producere a energiei. Dintre acestea le amintesc pe cele alternative :
- Energia solara - intens mediatizata ca o sursa de energie nepoluanta si gratuita, aceasta e departe de a furniza suficienta putere electrica.
- Energia eoliana - principalele caracteristici: energie putina, nu e constanta
- Energia mareelor
- Energia geotermala

Cele mai raspândite cai de producere a energiei electrice sunt prin intermediul hirdrocentralelor, termocentralelor si a atomocentralelor.

3.Tendinte la nivel mondial

GENI-Global Energy Network Institute reprezinta un institute la nivel mondial,non-profit ce are scop gasirea de solutii pentru problemele energetice globale.

În aces


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org