Referat - Atena

Categorie
Referate Geografie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
351
Etichete
atena
Descarcari
272
Nota
0 / 10 - 0 voturi



I. INTRODUCERE

Atena, oras în sud-estul Greciei, capitala si cel mai mare oras al tarii. Este situata pe colina Attic si este înconjurata cu munti din trei parti, cei mai mult importanti sunt muntii Párnis, Pendéli, si Hymettos (Imittós). Doi curenti, râul Kifisós în vest si râul Ilisós în est, trec prin oras. Atena cu portul ei, Pireu(Pireás), care este situat la 8 km de sud-vestul Golfului de Saronikós (un intrând în Marea Egeana), formeaza o regiune metropolitana. Atena domina viata economica, culturala, si politica din Grecia. În 1996 populatia din orasul cu suprafata cea mai mare a fost de 3 100 000.


II Orasul CONTEMPORAN

O mare portiune din activitatea greceasca industriala este concentrata în Atena. Exista fabrici de textile, bauturi alcoolice, sapun, faina, chimice, produse de hârtie, piele, si ceramica. Turismul este de asemenea important pentru economie.
În centrului orasului modern este Constitution Square, în apropiere este cladirea Parlamentului si câteva muzee. Printre institutiile orasului de educatie înalta sunt si Universitatea Nationala Capodistrian din Atena (1837), Universitatea Nationala de Tehnica din Atena(1836), si scolile de arta, afaceri, si agricultura. Atena are numeroase muzee printre care enumeram: Muzeul National de Arheologie, Muzeul Bizantin, Muzeul Acropolis, si Muzeul Benaki, cu colectiile lor remarcabile.
Deasupra Atenei pe colina Acropole vegheaza ruinele civilizatiei antice grecesti. Cel mai mare templu Parthenonul, a fost construit în onoarea zeitei patroane a orasului, Atena, în secolul V î.e.n.. În ciuda deteriorarilor provocate de intemperiile naturii si a distrugerilor umane, templul a rezistat în timp pâna în zilele noastre. Desi este opera unui simpozion artistic si desi nu stim care este contributia concreta ale mâinilor lui Fidias, Parthenonul este mai mult decât o realitate arhitectonica, este o realizare de un ordin care depaseste speciile artei si care totusi persista sa se identifice cu zestrea spiritua


  • Referate asemanatoare

Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org