Referat - Austria

Categorie
Referate Geografie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
455
Etichete
austria
Descarcari
278
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Suprafata: 83.855 kmp. Austria
Populatia: 8.013 mil. loc.
Densitatea: 95 loc./kmp. MEDIUL NATURAL
Capitala: Viena Austria este tara muzicii
Religia: catolica si a sporturilor de iarna. Fara
Limba: germana iesire la mare, tara dunareana
Moneda: siling si alpina. Austria este una dintre
Membra a Uniunii Europene tarile mici si frumoase ale Europei. Austria este un stat federal, care a devenit republica la sfarsitul primului razboi mondial (1914-1918), in urma destramarii Imperiului Habsburgic. Din 1955, Austria este o tara neutra, adica nu face parte din nici un tratat militar international. De aceea, adesea, aceasta tara serveste ca loc de intalnire reprezentantilor altor tari, in vederea rezolvarii unor conflicte. Tot la Viena se afla sediul unor organisme internationale, precum cel al Organizatiei Natiunilor Unite (O.N.U.).
Austria este o tara muntoasa. Trei sferturi din teritoriu sunt ocupate de Muntii Alpi, la poalele carora se intind dealuri. Bazinul Vienei, aflat in partea de nord-vest, este cea mai joasa regiune a tarii si totodata principala zona unde pot fi cultivate cereale. In rest se practica pastoritul.
Desi foarte inalti, cu relief glaciar, ghetari si zapezi permanente, Muntii Alpi sunt fragmentati de vai transversale*, trecatori si pasuri. Ca si celelalte tari alpine, in Austria se gasesc lacuri glaciare. Dunarea intra in Austria pe la Passau, isi continua cursul spre sud-est trecand prin Linz si Viena, dupa care trece in Slovacia pe la Bratislava. Afluentii ei principali sunt Inn si Enns.
Austria are un climat temperat-continental, dar care variaza in functie de altitudine. In est, diferentele de temperatura de la iarna la vara sunt mai mari decat in vest. Foehnul - vant cald si uscat care bate dinspre sud - scurteaza ie


  • Referate asemanatoare

Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org