Referat - Canada - rezervatii naturale

Categorie
Referate Geografie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
541
Etichete
canada, rezervatii, naturale
Descarcari
288
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Canada - Rezervatii naturale

CANADA ocupa jumatatea nordica a continentului nord american si insulele din imprejurimi, exceotind Alaska si Greenland. Granita cu statele unite urmeaza un lant de lacuri si riuri: Marile Lacuri si St. Lawrence River. Pe coasta nord-vestica a Pacificului, o fisie lunga de teren ce apartine Alascai o desparte de ocean. Canada este a doua tara din lume ca suprafata, insa ca populatie doar a treizecisiuna, majoritatea populatiei fiind concentrata in partea de sud, la citeva sute de kilometri de granita cu Statele Unite.
Pe tot cuprinsul Canadei se afla nu mai putin de 34 de parcuri si rezervatii naturale, concepute pentru a conserva si proteja natura si diferitele specii de plante si animale, aflate pe cale de disparitie. Suprafetele acestora variaza intre 44.807 km patrati si numai 5,9 km patrati. In total acopera aproximativ 180.500 km patrati, suprafata mai mare decit a Angliei, insa numai 1,8 % din suprafata totala a Canadei. Nu numai zone uscate au fost transformate in rezervatii si parcuri, ci si ape, cum este Fathom Five Natinal Marine Park, precum si insule ce constituie camine pentru pasari marine ca Funk Island si Bylot Island. Majoritatea acestor parcuri si rezervatii au fost infiintate pentru a nu distruge habitatul natural al diverselor specii de animale si pasari.

Cea mai mare rezervatie de pe intinsul Canadei este WOOD BUFFALO ( 44.807 km ) si a fost infiintata in anul 1922. Un sfert din acesta se afla in provincia Alberta si celelalte trei sferturi in Northwestern Territories. Wood Buffalo este traversat de riul Peace de-a lungul a 200 km. La confluenta dintre riul Peace si riul Athabaska este formata o delta vasta. Numerosele lacuri, mlastini, canaluri inguste, etc. formeaza un ambient perfect pentru diverse animale si pasari.

Parcul a fost infiintat pentru a proteja bizonul de padure, care in anul 1922 era aproape de disparitie, existind numai 300 de exemplare. Guvernul a mutat aici deasemenea o cireada de bizoni de c


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org