Referat - Castelul Peles

Categorie
Referate Geografie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
413
Etichete
castelul, peles
Descarcari
274
Nota
0 / 10 - 0 voturi







Carol vine în tara ca principe ,dupa lovitura de stat împotriva lui Alexandru Ioan Cuza .În acelasi an a venit si la Sinaia unde este gazduit la manastirea din localitate .Placându-i locul el îsi exprima dorinta de a-si cladi aici o resedinta de vara si decide ridicarea castelului în localitatea care se numea Podul Neagului ,pe locul cunoscut sub numele de Pietrele Arse .În noiembrie 1869 ,la îndemnul ministrilor sai Carol 1 se casatoreste cu principesa Elisabeta de Wield ,fiica lui Albreght Duce de Prusia .În aceste conditii se punea problema unei resedinte de familie .
Lucrarile încep în toamna anului 1873 ,iar la 10 august 1875 a fost pusa piatra de temelie a castelului .Razboiul de independenta din 1877-1878 a întrerupt lucrarile care se vor relua în primavara anului 1879.Înaugurarea oficiala are loc la 7 oct. 1883 iar constructia parcurge doua etape.
Arhitectii castelului, în prima etapa (1878-1883)Wilhem Doderel si Johannes Schultz au conferit arhitecturii exterioare un pronuntat stil renascist german .Aceasta se caracterizeaza în linii mari prin asimetria diferitelor corpuri si turnuri ,utilizarea predominanta a lemnului sculptat alcatuirea planurilor verticale si integrarea într-un peisaj pitoresc. Alte lucrari se vor desfasura începând din 1893 , transformarile si amplificarile considerabile au fost facute de arhitectul ceh, Karel Liman
Terasele castelului concepute initial în stilul ranasterii italiene târzii sunt ornamentate cu statui ,vase ,coloane,fantani care concura cu arhitectura peisagistica a ansamblului
Este de remarcat faptul ca arhitectii din ambele perioade au reusit sa îmbine si în decoratia interioara diferite stiluri:renasterea italiana tarzie ,baroc german si austriac ,stilul anilor 1900,turcesc .
Patrimoniul artistic al castelului este divizat în mai multe categorii :decoratia din lemn ,mobilierul,vitraliile,armele si colectia de arta(plastica si decorativa).
Colectia de arme cuprinde peste 4000 de exemplare ,colectie care la r


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org