Referat - Clima comparativa

Categorie
Referate Geografie
Data adaugarii
acum 15 ani
Afisari
3065
Etichete
clima, comparativa
Descarcari
500
Nota
9 / 10 - 1 vot


Clima comparata a localitatilor:
Suceava, Radauti, Falticeni
Cele trei localitati apartin zonei de nord a podisului Moldovei, zona în care climatul are un caracter temperat-continental moderat dar cu o temperatura medie cu 2(C mai scazuta decât în sudul tarii noastre. Sunt observate tendinte de ariditate însa iar climatul poate fi considerat chiar excesiv continental pe alocuri.
Vânturile
Vânturile au în cele trei orase directii identice datorita apropierii destul de mari a celor trei orase, iar diferentele de putere apar numai cauzate de factori locali cum sunt relieful care sta în calea vânturilor etc.
Suceava
Rãdãuti
Fãlticeni
O alta deosebire între climatul celor trei localitati o constituie influenta continentala a climatului care se dovedeste mai aspra în zona Radautiului precum se poate observa si din graficul de mai jos în care numarul de zile de iarna la nivelul acestei localitati are o panta ascendenta, respectiv descendenta mult mai mare si deci variatii mult mai mari de la o luna la alta.
Media temperaturilor pe parcursul unui an se mentine însa în limite destul de apropiate ceea ce justifica prezentarea unui singur grafic continând curba de variatie a temperaturii aerului pe parcursul unui an.
Specifice climatului continental sunt de asemenea si variatiile numarului de zile acoperite, respectiv senine precum se poate vedea din graficul de mai jos:

...


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org