Referat - Clima in Japonia II

Categorie
Referate Geografie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
372
Etichete
clima, japonia
Descarcari
227
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Clima in Japonia II



































 Tara insulara, situata la ,,Soare rasare", puternic industrializata (a doua putere economica a lumii) are totusi ca simboluri nationale trei elemente naturale : crizantema, floarea de cires si vulcanul Fuji.
SUPRAFATA: 377.708 km2

CAPITALA SI CEL MAI MARE ORAS: Tokyo, 11.718.720 loc.

DENSITATEA POPULATIEI: 323 loc/km2

POPULATIE: 128.085.000 LIMBA: Japoneza. Limba japoneza, extrem de dificila, are trei forme scrise: katakama (scrierea cuvintelor straine sau a denumirilor straine), hiragana si chineza, pictografica, care cuprinde peste 1850 de semne. MONEDA: Yen FUS ORAR: +9 ore GMT ETNII: Japonezi 99%, alte etnii 1% (coreeni, chinezi, filipinezi) RELIGII: sintoism si budism 84%, alte religii 16% (incluzând crestini 0.7%)


CLIMA:

Japonia este situata în zonele climatice temperate si subarctice. Are climat musonic.
Datorita întinderii mari pe latitudine exista majore diferente în privinta climatelor regionale. Incepând cu regiunea Tohoku spre sud clima este temperata, în timp ce în regiunea Hokkaido are o clima subarctica cu ierni geroase. În plus, topografia muntoasa aduce variatii regionale cu privire la precipitatii si temperaturi.
Vânturile sufla dinspre est în timpul verii si dinspre vest în timpul iernii. Marea Japoniei, care separa insulele de Asia, are un efect moderator asupra climei. Iarna nu este la fel de rece, iar vara la fel de calda ca în China si Coreea. Ploile cad în principal în lunile de vara în est, dar nord-vestul primeste ploaie de iarna adusa de vânturi peste Marea Japoniei. Hakodate, în nord, are temperatura medie de -3°C în ianuarie si 19°C în iulie.
Temperaturi medii la Tokyo: în ianuarie de la +2°C la +8°C, în august de la +22°C la +30°C.
Media de precipitatii anuale se ridica la aproximativ 1700 mm, dar este neuniform repartizata de-a lungul anului. Sezonul ploios, numit baiu, apare la mijlocul lunii iunie pâna la sfârsitul lunii iulie, tocmai înainte de vara tropica


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org