Referat - Colorado

Categorie
Referate Geografie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
498
Etichete
colorado
Descarcari
306
Nota
0 / 10 - 0 voturi


Remes Lucian
cls a X-a C

Colorado


Lungime: 2.740 Km (cu afl. Green River, 3.200 km)
Suprafata bazinului: 635.000 kmp
Situat: America de Nord—S.U.A., Mexic (prin gura de varsare)

Colorado împreuna cu Columbia sunt cele mai mari fluvii ale continentului nord-american, având directia de curgere spre Oceanul Pacific. Izvoarele sale se gasesc în Muntii Medicine Bow, sub Clark Peak (3.952 m) din Muntii Stâncosi, în perimetrul Parcului National al Muntilor Stâncosi. Înainte de a iesi din grupul compact muntos, primeste pe stânga pe Gunnison si, ceva mai jos, dupa ce intra în statul Utah, din dreapta, pe Green River – cel mai mare afluent (1.175 km), mai lung decât însusi râul Colorado în punctul de confluenta cu acesta. Green River izvoraste din muntii Wind River (4.202 m) si Wyoming (3.479 m), apoi strabate un podis înalt (2.000 m), teritoriul unei rezervatii naturale (Dinosaur National Monument), alte culmi muntoase pâna ajunge sa-si uneasca apele cu Colorado.
Un alt afluent destul de lung (580 km), al râului Colorado este San Juan, care izvoraste din Muntii Juan. La circa 100 km avale de confluenta cu San Juan, dupa ce trece în statul Arizona, Colorado strabate Marble Canyon. Între Marble Canyon si celebrul Grand Canyon, care urmeaza, primeste pe stânga afluentul Little Colorado care dreneaza partea de sud-vest a Podisului Colorado.
Dupa confluenta cu Little Colorado, fluviul formeaza cel mai mare canion din lume (Grand Canyon) – situat între podisurile secundare – Kaibab în nord si Red Butte în sud – cu o lungime de 450 km, latime între 6 si 30 km si adâncime de pâna la 1.600 m.
Marele Canion este, de fapt, o succesiune de asemenea forme. Sectorul cel mai spectaculos al defileului (90 km) este protejat si declarat parc national (Grand Canyon National Park) fiind deschis turistilor si amenajat corespunzator cu puncte de belvedere si podisuri suspendate pentru a putea fi cuprinsa întreag


  • Referate asemanatoare

    • Colorado

      Colorado Lungime: 2.740 Km (cu afl. Green River, 3.200 km) Suprafata bazinului: 635.000 kmp Situat: ...VEZI REFERAT

Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org