Referat - Conceptul de mediu

Categorie
Referate Geografie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
496
Etichete
conceptul, mediu
Descarcari
303
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Conceptul de mediu, mediu natural,mediu inconjurator(ambiant)



Legea nr.137/1995, Legea Protectiei Mediului defineste mediulca „ansamblu de conditii si elemente naturale ale Terrei:
a)aerul,apa, solul si subsolul;
b)toate straturile atmosferice;
c)toate materialele organice si anorganice ca si fiintele vii;
d)sistemele naturale in interactiune cuprinzand elemente de la „a” si „c”, inclusiv valorile istorice, culturale si estetice rezultate.
Revolutia stiintifica si in mod deosebit explorarile spatiale din ultimii ani au stabilit cu certitudine ca singura planeta a sistemului nostru solar in care se intrunesc conditii de mediu compatibile cu viata este Terra. Aici se intalneste un mediu unic in care factorii fizico-chimici si energetici asigura geneza si dezvoltarea vietii cu uriasa ei diversitate care s-a adaptat continuu de-a lungul milioanelor de ani la conditiile de mediu existente la un moment dat.
Insasi pozitia Pamantului fata de soare(A treia planeta) a favorizat procesele si fenomenele fizice, chimice si biologice care au contribuit la constituirea atmosferei si ulterior a biosferei ca si dezvoltarea ulterioara a acesteia pana la actualul stadiu.
Aparitia omului si ulterior evolutia acestuia, l-au obligat pentru a supravietui, sa-si apropie factorii de mediu fie pentru a-si procura hrana, fie pentru a se adaposti sau a se apara.
Mediul in sens larg poate fi asimilat cu acele forme de materie si energie situate in imediata vecinatate a sistemelor biologice vii. Organismele vii si mediul de viata al acestora sunt sisteme functionale unitare, legatura inseparabila a acestora exprimandu-se genetic, prin formele biotice existente, iar fiziologic prin schimburile de substante dintre ele si mediu.
Mediul natural, ca parte a mediului inconjurator este reprezentat de factorii naturali aflati intr-un echilibru relativ cu rol important in crearea conditiilor de viata pentru regnul vegetal, animal si om. J. HUXLEY studiind evolutia biologica a


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org