Referat - Coreea de Sud

Categorie
Referate Geografie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
468
Etichete
coreea, sud
Descarcari
234
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Coreea de Sud





















Coreea de Sud ocupa partea sudica a peninsulei Coreea în Asia de Est.Ea împarte singura granita de pe uscat cu Coreea de Nord, cu care a fost unita politic într-n singur stat pâna la sfârsitul celui de Al Doilea Razboi Mondial.
Coreea are o istorie lunga si o cultura aproape identica cu cea chineza si japoneza. Numele de “Coreea” provine dela cuvântul “Koryo”, dinastia care controla peninsula din 913 pâna în 1392.În urma Razboiului Coreean(1950-1953), amândoua statele au început sa-si reconstruiasca economia:Coreea de Sud a privit înspre exterior pe când Coreea de Nord, una dintre cele mai izolate societati din lume, a concentrat o economie proprie, fara ajutor din strainatate.
GEOGRAFIE SI RESURSE
Coreea de Sud ocupa o zona ,predominant muntoasa ,cu o latime în jur de de 320 km.Peninsula este înconjurata de Marea Galbena,la vest, si de Marea Japoniei la est; lungimea totala a tarmurilor este de 8.700 km.Coasta de vest si cea de sud sunt neregulate si sunt împrejmuite de peste 3.000 de insule,majoritatea mici si nelocuite.Cea mai mare este Insula Cheju(Quelpart), situata la sud de Strâmtoarea Coreeana la o distanta de 120 km.
Doar 20% din suprafata peninsulei este ocupata de câmpii potrivite pentru asezari omenesti si agricultura dar majoritatea populatiei este concentrata de-a lungul tarmurilor si vailor din partea de vest.În est muntii formeaza un sir îngust cu putine zone locuite,pe când în vest se gasesc cele mai bogate terenuri cultivate.Muntii T’aebaek formeaza “coloana vertebrala” a peninsulei Coreea,întindându-se de la Wonsan în Coreea de Nord pâna aproape de Pusan în Coreea de Sud pe coasta sud-estica.În sud se afla sirul de munti Sobaek, care se extinde de la nord-est la sud-vest atingând înaltimea de 1.915 m-vf. Chii.Cel mai înalt vârf din Coreea de Sud este Vf. Halla-san(1.950 m) pe Insula Cheju.
Soluri
Cele mai bune soluri pentru agricultura ale Coreei de Sud sunt aluviale


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org