Referat - Decret francez

Categorie
Referate Geografie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
403
Etichete
decret, francez
Descarcari
336
Nota
0 / 10 - 0 voturi



Decret francez
Administratia publica reprezinta o “mare afacere publica “, în care suntem cu totii implicati în calitatea noastra de cetateni si, ca urmare, este necesar sa nu ramânem pasivi la lucrurile care ne privesc si pe care le putem schimba sau îmbunatati în mod direct sau indirect. Acest proiect “Administratia Viitorului “ este o sansa pentru mine de a-mi exprima parerea si am convingerea ca cel putin una din propunerile mele va avea aplicabilitate în viitorul apropiat.
Conform Constitutiei României, art. 119 “administratia publica din unitatile administrativ-teritoriale se întemeiaza pe principiul autonomiei locale si pe cel al descentralizarii serviciilor publice “. Principiul autonomiei locale are în vedere organizarea si functionarea administratiei publice locale pornind de la “dreptul si capacitatea efectiva a autoritatilor administratiei publice locale, de a rezolva si gestiona în nume propriu si sub responsabilitatea lor, o parte importanta a treburilor publice, în folosul colectivitatilor locale pe care le reprezinta “, autoritatile administratiei centrale, potrivit principiului subsidiaritatii, intervenind daca si în masura în care obiectivele actiunii nu pot fi realizate de autoritatile locale.
Autonomia locala se manifesta pe mai multe planuri. Pe planul capacitatii juridice, colectivitatile teritoriale locale sunt subiecte de drept distincte, având propriile interese publice, iar pe plan institutional, ele dispun de autoritati administrative proprii. Pe planul autonomiei decizionale, aceste autoritati au competente proprii si iau decizii în interesul colectivitatilor pe care le administreaza. De asemenea, autonomia nu poate fi reala, efectiva, fara prezenta autonomiei în planul mijloacelor umane, materiale, financiare, colectivitatile teritoriale locale având proprii functionari publici, domeniu(public si privat) propriu, autonomie financiara(buget propriu). Autoritatile locale sunt autonome dar nu si suverane. Autonomi


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org