Referat - Delta

Categorie
Referate Geografie
Data adaugarii
acum 4 ani
Afisari
430
Etichete
delta
Descarcari
230
Nota
0 / 10 - 0 voturi



Delta Dunarii



Delta Dunarii este unul dintre cele mai frumoase locuri din tara noastra, care merita vazut de catre toti. Ea este una din marile bogatii ale tarii noastre.
Ea s-a format datorita Dunarii care la varsare se împarte în trei brate, Chilia, Sulina si Sf. Gheorghe si apoi se varsa in mare.
Delta are un ecosistem foarte variat, atât acvatic cât si terestru. Ea ocupa 2,5% din suprafata tarii si aici se pot întâlni o mare diversitate de animale.
Debitul apei este mare iar viteza scazuta datorita înclinari slabe a deltei. Are un climat temperat iar umezeala aerului este ridicata.
Pe bratele dunarii se formeaza diverse lacuri si belti. Acestea sunt marginite de o vegetatie deasa formata din in special din stuf. Beltile cu ape limpezi si cu mici insule de verdeata în mijloc creeaza un peisaj natural de o frumusete rara, prin care putem vedea maretia si frumusetea naturii.
Vegetatia este reprezentata in special de stuf, care ajunge pana la înaltimea de 6 m. Stuful formeaza mici insule plutitoare care pot fi vazute plutind duse de curenti si care dau un farmec special locului.
Delta are o fauna foarte bogata. Aici traiesc peste 300 de specii de pasari. Printre care: pelicani, lebede, lopatari, berze, rate si gâste salbatice, lisite, stârci, egrete, cormorani, pasari rapitoare – acvila, codalbul, vulturul alb etc. Chiar daca nu poti vedea toate aceste pasari poti sa fi sigur ca ele exista si sunt undeva în vegetatia deasa care creste pretutindeni.
In delta mai traiesc si diferite mamifere: vulpi, lupi, mistreti, cerbi, nurci, vidre, iepuri, bizami, hermine albe.
Foarte important pentru delta este pestele. Aici se pot întâlni: crap, lin, platica, biban, somn, stiuca.
Pentru ca toate aceste minunatii ale naturii sa nu se piarda si sa nu fie distruse s-au înfiintat multe rezervatii naturale.
Delta este un loc minunat, când mergi acolo parca intri în alta lume. Este un loc care merita vazut macar o data.
Din pacate io n-am vazut toata frumusetea delt


  • Referate asemanatoare

Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org