Referat - Est sau Vest

Categorie
Referate Geografie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
377
Etichete
est, sau, vest
Descarcari
210
Nota
0 / 10 - 0 voturi








Cine ar refuza o calatorie în Grecia? Cine nu ar petrece cel putin 7 zile în Capitala culturii antice? Doar buzunarul ne tine acasa si deocamdata asteptam ziua când poate printr-o oferta generoasa, vom putea vizita Grecia sau poate Italia. Aproape fiecare agentie de turism ne ofera invitatia de a vizita orasul Atena. De fapt, ce este asa de interesant acolo de se duc atât de multi turisti? Clima? Portul Pireu? Limba greaca? Dansul Sirtaki? Faimosul templu de pe Acropole?
Sa pornim într-o calatorie imaginara lânga Marea Egee în Atica, la poalele unei coline celebre numita Acropole. De când ne dam jos din vapor, suntem înconjurati de edificii antice, statui, constructii care odata cu trecerea anilor s-au deteriorat putin. Acest oras, si-a atins apogeul pe timpul lui Pericle (442-449). Din anul 1834, Orasul Atena devine capitala Greciei. Chiar daca Atena este mai mic decât alte orase, ne simtim bine deoarece clima ne prieste. Atena este un centru comercial si economic. Constructia de nave maritime uriase si metalurgia, sunt punctul forte. Dar orasul nu se limiteaza la atât! Orice om are nevoie de putina odihna, de relaxare, de cultura, de distractie.
Înca din 1832, s-a înfiintat aici Universitatea. De fapt, Grecia a fost o pista de decolare a culturii pe toate meridianele. Întâlnim 25 de teatre, 25 de banci,muzee si vestigii de elita. Acest centru turistic, atrage mii si mii de artisti în fiecare an.
Dar exista si alte culturi în aceasta lume! De exemplu, daca avem placerea, putem vizita si o alta capitala europeana: „Cetatea Eterna”, asa cum era numita Roma. Aici domneste un aer occidental. Fiecare oras îsi are specificul sau, farmecul sau. Roma este numita Capitala Italiei din anul 1871. Aglomeratia urbana o depaseste cu mult pe cea a Atenei, ajungând la 3200000 locuitori. Si aici întalnim foarte multi turisti curiosi sa cunoasca istoria si civilizatia romana. Este impresionant sa vezi peste tot urme ale culturii de altadata. Daca ai ochii deprinsi sa obser


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org