Referat - Germania

Categorie
Referate Geografie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
748
Etichete
germania
Descarcari
319
Nota
0 / 10 - 0 voturi

GERMANIA
Localizata în centrul Europei, Germania se învecineaza cu noua tari europene: Danemarca, Olanda, Belgia, Franta, Luxemburg, Elvetia, Austria, Republica Ceha si Polonia. De asemenea Germania are iesire directa la Marea Baltica si la Marea Nordului.
Teritoriul Germaniei este populat din antichitate de triburi germanice, celtice si slave.
Comunitatea si limba germana au aparut cu mii de ani în urma, însa ca tara/teritoriu Germania a aparut abia în 1871, când, sub conducerea cancelarului Otto von Bismarck s-a format Imperiul German, înglobînd partea de nord a Germaniei actuale - Confederatia Germana de Nord (dominata de Prusia), apoi Bavaria (în germana: Bayern) precum si diferite alte regiuni, excluzând însa partile vorbitoare de germana din Austria. Acesta a fost deja cel de al doilea Reich german, tradus de obicei ca "imperiu". Primul Reich - cunoscut pentru mult timp drept Sfântul Imperiu Roman de Natiune Germana -- provenea din divizarea Imperiului Carolingian în 843, existând sub diverse forme pâna în anul 1806. Cel de-al Treilea Reich (si ultimul) a fost cel al nazistilor; el a durat doar 12 ani, din 1933 pâna în 1945.
Germania, care devenise una dintre importantele puteri din Europa, s-a implicat în Primul Razboi Mondial prin aliatul ei Austro-Ungaria (1914). Germania a invadat de câteva ori Franta. Razboiul s-a încheiat în 1918, si, ca una din urmari, împaratul german a fost fortat sa abdice. În Tratatul de la Versailles de dupa razboi, Germania a fost considerata responsabila pentru razboi.
Unii politicieni considera ca conditiile grele impuse Germaniei prin Tratatul de la Versailles din 1919 si problemele economice ale crizei economice mondiale începând cu 1929 i-au permis partidului nazist al lui Hitler NSDAP sa fie ales de catre cetatenii germani si în cele din urma sa formeze un nou guvern în 1933, cu Hitler în functia de cancelar. Anul urmator Hitler a preluat tot controlul, devenind seful statului si scapând de opozitie prin aplicarea fortei. Î


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org