Referat - Hazarde naturale

Categorie
Referate Geografie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
829
Etichete
hazarde, naturale
Descarcari
331
Nota
0 / 10 - 0 voturi











Hazarde
naturale
























Cuprins


I. Hazarde naturale atmosferice
1. Schimbare climei
2. Seceta
3. Uraganele
4. Zapada si gheata
5. Furtunile
6. Tornadele
7. Incendiile

II. Hazarde naturale geografice
1. Cutremurele
2. Inundatiile
3. Alunecarile de teren
4. Tsunami-urile
5. Vulcanii









I. Hazarde naturale atmosferice


Schimbarea climei

Toate regiunile planetei prezinta riscul sa fie influentate de hazardele produse de schimbarea climei. Cu o marire a temperaturii globale, este foarte posibil ca atât numarul cât si intensitatea furtunilor sa se mareasca în multe regiuni ale lumii. Este, de asemenea, posibil ca multe regiuni aride sa devina si mai uscate si sa înceapa sa se extinda.
Riscul depinde de natura schimbarilor în circulatia atmosferica si de caracteristicile mediului local. Ciclul hidrologic al Pamântului este atât de dinamic încât în prezent nu este posibil sa se prezica efectele schimbarii climei într-o locatie specifica în viitor.
Principala cauza a schimbarii climei o reprezinta gaura mereu crescânda formata în stratul de ozon si efectul de sera.

2. Seceta

Un hazard natural poate fi cauzat si de lipsa unui element natural, cum ar fi ploaia în cazul secetei. Seceta reprezinta o perioada extinsa de precipitatii sub nivelul normal si golirea depozitelor de apa din sol. Mai simplu, aceasta se întâmpla când mai multa apa este luata dintr-un rezervor decât cea adaugata.
Acesta este de obicei rezultatul unei combinatii de persistenta a presiunii mari intr-o regiune, care produce cer senin cu precipitatii putine sau ne-existente, si folosirea excesiva a apei pentru activitatile umane.
Rezultatele secetei pot fi micsorarea lanurilor, micsorarea calitatii si existentei apei de baut si micsorarea rezervelor de hrana. Astfel, când populatia e în continua crestere si cererea de apa si hrana e si ea mare, implicatiile secetei devin din ce în ce mai serioase.
De asemenea, vegetatia moare datorita secetei, riscul incendiilor c


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org