Referat - Impactul omului asupra apelor II

Categorie
Referate Geografie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
324
Etichete
impactul, omului, asupra, apelor
Descarcari
272
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Impactul omului asupra apelor II



Omul de-a lungul timpului a avut efecte bune si rele asupra apei. In acest referat vom descrie cum omul a utilizat apa in scopuri bine definite.
Mai intai vom incepe cu utilizarea apei in agricultura : apa indeplineste in agricultura functii complexe: intra in constitutia solului, plantelor,vehiculeaza materia si energia in sol. Sistemele de irigatii actuale sunt de dimensiuni mari, dotate cu tehnici moderne si sunt concepute in combinatie si cu alte tipuri de lucrari, in special cu cele hidroenergetice( sistemele de pe Nil-Assuan, Huang-he si sistemele care beneficiaza de apa acumulata in lacurile marilor hidrocentrale de pe Volga, Parana-Columbia, Sacramento, colorado, Rio Grande).
Vom continua acum cu utilizarea apei in industrie: dupa agricultura, cotata drept cea mai mare cosumatoare de apa, se situeaza industria. Acest aspect se explica prin marea utilitate a apei in procesele tehnologice, precum si ca forta energetica..
Pentru alimentarea cu apa a centrelor populate se folosesc cele mai variate resurse :
Apele subterane
Lacurile naturale
Lacurile de acumulare
La ora actuala unele centre urbane sunt afectate de criza de apa disponibilitatile in resurse de apa fiind sub nivelul cerintelor. In aparenta, potentialul hidroenergetic al tuturor fluviilot Terrei ar putea asigura o proportie mult mai mare din necesarul de energie electrica al omenirii. Totusi el are anumite “limite”: o parte este foarte greu de amenajat, o alta parte necesita foarte mari transformari ale mediului, iar anumite tari nu au resurse financiare si tehnologice pentru constructia de hidrocentrale. Astfel hidroenergia este de fapt o resursa « limitata ».
Apa
Dintre cei trei factori de mediu ,apa este cea mai afectata de poluare creând numeroase probleme pentru pastrarea si imbunatatirii calitatii ei. Apa in natura exista sub urmatoarele forme: apa de suprafata (fluvii, râuri, mari, oceane) si apa subterana (straturi acvifere si izvoare).
Poluarea ape


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org