Referat - Insulele Balneare

Categorie
Referate Geografie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
351
Etichete
insulele, balneare
Descarcari
259
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Insulele Baleare


Arhipeleagul insulelor Baleare se afla in estul Spaniei in Marea Mediterana.Acesta este alcatuit din unusprezece insule mai mici si patru mai mari Mallorca,Menorca,Ibiza si Formentera.Capitala este orasul Palma pe cea mai mare insula Mallorca..Toate acestea au o suprafata de 4992 kmp si o populatie de aproximativ 750000 de persoane.
Intregul grup de insule, constituie o provincie Spaniola care atrage numerosi turisti prin frumusetea si clima lor.
Mallorca este cea mai frumoasa si mai bogata insula a arhipelagului, avand o clima darnica, proprie arcarei culturi.Vaile ei sunt pline de plantatii de portocali, migdali si vita de vie,de altfel toate insulele au plantatii de citrice,vita de vie,maslini si legume.Dar o mare parte a insulelor e ocupata de pasuni de unde se hranesc turme de oi si vita.
Industria se bazeaza pe fabricarea pantofilor si olarit.Multe din produsele care le obtin le exporta.Ocupatile de baza sunt pescuitul si agricultura.
In trecut grupul celor trei insule estice Mallorca,Menorca si Cabrera,era numit de vechii greci Balearide,pentru ca bastinasii manuiau cu dibacie principala lor arma prastia.Tot ei numeau cele doua insule vestice Ibiza si Formentera – Pitiusse,penrtu minunatele lor paduri de pini.Balearidele si Pitiussele au fost pentru fenicieni si cartaginezi principalul punct de sprijin in vestul Marii Mediterane.In anul 123e.n ele au fost ocupate de romani,apoi de vandali,care au fost alungati de vizigoti si,in sfarsit,in anul 798 au devenit posesiuni arabe.
In timpurile de glorie ale pirateriei in Mare Mediterana, numeroase grote ale insulelor au servit drept refugiu legendarilor crosari.
Capitala Palma - este dominata de cele doua vechi biserici catolice si de manastirea fascistilor.
Menorca – cu orasele Mahon si Ciutadela aflate pe masive stancoase . In Mahon biblioteca manastiri fasciste poseda 60000 de volume si se mandreste cu cele 486 opere de teologie,filozofie si alchimie ale lui Raimond


  • Referate asemanatoare

Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org