Referat - Londra

Categorie
Referate Geografie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
724
Etichete
londra
Descarcari
241
Nota
0 / 10 - 0 voturi



__LONDRA__


Londra este capitala Regatului Unit. Este situata in partea de S-E a Angliei, de-a lungul Tamisei. Cu o populatie de aproape 7 milioane de locuitori, aceasta vasta metropola este cel mai mare oras al Europei, aceasta distinctie mentinându-se înca din secolul al XVII-lea. In secolul al XIX-lea a fost cel mai mare si mai influentabil oras din lume, centrul unui puternic imperiu maritim. Desi nu mai este plasat intre cele mai populate orase ale lumii, Londra ramâne înca unul dintre marile centre culturale si financiare.
In traditia populara termenul de Orasul LONDRA se aplica unei zone restrînse care a reprezentat asezarea de baza (numita Londinium) si acum este parte din districtul de financiar si de afaceri al metropolei. Orasul Londra si 32 de suburbii inconjuratoare din vechia Londra reprezinta o suprafata de 1579 de km2 ( 610 mile2).
Clima Londrei este in general blânda si umeda, desi nu este stabila aceasta regiune este una dintre cele mai uscate ale Marii Britanii, iar precipitatiile anuale sunt de numai 750 mm. vremea este in general noroasa si ploioasa in jumatate din an. Cu o temperatura medie in luna iulie de 18°C, in Londra vara este mai calda decât in restul insulei britanice, desi valurile de caldura nu sunt frecvente si nu dureaza mult. Temperatura depaseste rar 26°C. iernile sunt relativ geroase, iar temperatura medie in luna Ianuarie este de 4°C.
Populatia Londrei la jumatatea anului 1996 era de 7 milioane de locuitori, ceea ce reprezinta 12% din întreaga populatie ( de 58.b milioane) a Marii Britanii. Numarul populatiei a început sa scada dupa anul 1951, când Londra avea aproape 8 milioane de locuitori. Londra a atras întotdeauna un numar mare de imigranti. Din timpul celui de-al II-lea Razboi Mondial, un numar mare de imigranti a transformat Londra intr-o capitala multinationala, cei mai multi dintre ei fiind de origine asiatica. Al doilea grup de imigranti îl constituie rasa neagra, provenita din co


  • Referate asemanatoare

    • Londra

      Londra In timpul primului razboi mondial Londra a fost tinta numeroaselor reiduri germane cu avioane ...VEZI REFERAT

Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org