Referat - Micul Paris

Categorie
Referate Geografie
Data adaugarii
acum 4 ani
Afisari
314
Etichete
micul, paris
Descarcari
240
Nota
0 / 10 - 0 voturi







Nume : Rau Gabriel
Clasa : 9 C
Liceul : Matei Basarab
Nume Proiect : Bucuresti
Profesor coordonator : Rodica Cioata




























BUCURESTI

Bucuresti este capitala si cel mai mare oras din România, localizat în sud-estul tarii. Orasul este situat la aproximativ 65 de kilometrii de fluviul Dunarea pe malurile Dâmbovitei, un afluent al Dunarii. El este situat într-o zona de câmpie si incluzând zonele suburbane acopera o suprafata de 300 kilometrii patrati.


Istoria orasului


Istoria Bucurestiului începe din secolul al XV-lea. Ca urmare a revoltei principilor din Tara Româneasca si Moldova, contra otomanilor, acestia au incendiat orasul în anul 1595. În 1698 sultanul otoman Mustafa al II-lea face Bucurestiul capitala a Tarii Românesti. Razboiul a început între cele trei puteri Imperiul Otoman, Rusia si Austria, el continuând între anii 1711 si 1829, iar Bucurestiul fiind geografic în mijlocul conflictului, a fost periodic distrus si ocupat.
În 1859 Bucurestiul a devenit centrul administrativ al Principatelor Unite ale Tarii Românesti si Moldovei, sub suveranitatea Imperiului Otoman. Dupa deciziile Congresului de la Berlin, venite dupa terminarea razboiului Ruso Turc din anii 1877 si 1878, România a fost recunoscuta ca tara independenta cu capitala la Bucuresti. Trupele Germane au ocupat Bucurestiul între anii 1916 si 1918 în timpul celui de al doilea razboi mondial. În timpul celui de al doilea razboi mondial Ion Antonescu a permis intrarea trupelor germane în România în Octombrie 1940, si germanii au ocupat Bucurestiul pâna în 1944.
Orasul a fost ocupat de sovietici dupa retragerea germana pâna în anul 1958. Pe lânga pagubele cauzate de razboaie Bucurestiul a îndurat si epidemii, incendii si cutremure. În 1977 un cutremur a cauzat moartea a mai mult de 1500 de persoane si mari pagube materiale.

Aspectul urban



Orasul este împartit în doua de Râul Dâmbovita si este strabatut de doua mari bulevarde. B


  • Referate asemanatoare

Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org