Referat - Mistralul II

Categorie
Referate Geografie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
384
Etichete
mistralul
Descarcari
262
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Mistralul II

Este un vint puternic din directia Nord West ce afecteaza coasta mediteraneana a Frantei,de la Marsilia la Saint Tropez.
Mistralul este unul din factorii de clima determinanti ai acestei incintatoare si putin cunoscute parti a Rivierei Franceze,situata in departamentele Var si extinzindu-se pina la Bouches-duRhone (Marseille),departe de zona supraglomerata Nisa-Cannes-Antibes.
Mistralul este responsabil pentru:vremea insorita exceptionala, vegetatia desertica asemanatoare cu cea din sudul Californiei si chiar pentru aerul local.
Intre doua sezoane ale Mistralului,litoralul este usor brazdat de brize placute,care fac zilele de vara mai suportabile decat zilele fierbinti din interiorul tarii,iar iernile mai blinde comparate chiar cu cele din Aix-en-Provence, la doar jumatate de ora de mers spre interior.Aceste perioade calme sunt punctate de izbucniri scurte si violente ale Mistralului,care limpezeste atmosfera si pregatesc urmatoarea perioada de calm, asigurind conditiile pentru vremea insorita ce va urma pe aceasta coasta a Frantei.Orasele Bandol,Six Fours si Sanary detin cel mai mare numar de zile insorite pe an din Franta.
Riscul ca Mistralul sa depaseasca forta 6 este de30% in perioada sa de virf intre Noiembrie si Aprilie.In timpul verii acest risc scade la 18%
dar temperatura ridicata a apei Marii Mediterane creste semnificativ forta vintului.
Forta 7-8 este obisnuita si cel putin o data pe an Mistralul atinge forta 10,ceea ce reprezinta viteza medie intre 90si 102 km/h.Navigatorii si in particular cei navigind pe ambarcatiuni cu vele trebuie sa se pazeasca de Mistral.Desi localnicii sint cam nepasatori,Mistralul nu trebuie sa fie subestimat, niciodata.
Mistralul apare prin surprindere atingind citeodata chiar si 130km/h .
De ce Mistralul evoca turistilor atitea vise romantice,de ce acest vint din centrul Provence-ului a fost numit Mistral,este greu de explicat. Cind sufla Mistralul,oameni


  • Referate asemanatoare

    • Mistralul

      MISTRALUL Este un vint puternic din directia Nord West ce afecteaza coasta mediteraneana a Frantei ...VEZI REFERAT

Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org