Referat - Monografia localitatii Chisineu Cris

Categorie
Referate Geografie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
475
Etichete
monografia, localitatii, chisineu, cris
Descarcari
334
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Monografia localitatii Chisineu Cris


1. Orientarea dupa punctele cardinale: nord, sud, est, vest Chisineu Cris are un relief de câmpie. Este patruns de o parte si de alta de raul Crisul Alb. În localitatea noastra clima este temperata adica temperatura,vântul si precipitatiile se repeta pe anotimp. Clima caracterizate prin cele patru anotimpuri ale sale permite existenta unei vegetatii variate, si a unei faune bogate.
2. Orasul Chisineu Cris este situat in partea de nord a judetului Arad fiind una din cele 7 orase a judetului Arad.
La nord Chisineu-Cris se îvecineaza cu localitatea Zerind, la sud cu localitatea Nadab, la vest cu localitatea Socodor si la est cu localitatea Sintea-Mare. Distanta dintre localitatea Zerind si orasul Chisineu-Cris este de 12 km,distanta dinte localitatea Nadab si Chisineu-Cris este de 4 km, distanta dintre localitatea Socodor si Chisineu-Cris este de 6 km si dinstanta dintre localitatea Sintea-Mare si Chisinei-Cris este de 7 km.
Orasul Chisineu Cris este intersectat de drumul E671 care leaga Aradul de Oradea si la vest din Padureni drumul DM79A ce merge la Vama Varsand iar la est din Chisineu Cris DN79 ce merge spre localitatea Vârfuri pe DN79
Prin partea estica a orasului trece linia de cale ferate ce leaga Aradul de Oradea , si este dotata cu o gara sub denumirea de „Gara Chisineu Cris „ .
Din satul Nadab spre vest merge o alta linie de cale ferata la marginea orasului fiind dotata si ia cu o gara „Gara Padureni “ aceasta face legatura cu satul Socodor si Graniceri.,fiind construita pentru a duce cherestea la fabrica de mobila din Gyula.
3. Chisineu-Cris a fost atestat documentar din anul 1446 si a fost declarat oras în anul 1968. Orasul Chisineu-Cris este asezat în partea de vest a României în Câmpia Crisurilor.
Populatia sa este de peste 9.000 de locuitori, majoritatea populatiei este formata din români, alaturi de acestea traiesc si alte na


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org