Referat - Monografia orasului Sannicolau Mare

Categorie
Referate Geografie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
311
Etichete
monografia, orasului, sannicolau, mare
Descarcari
313
Nota
0 / 10 - 0 voturi

DICTONUL DE VIATA TRAIT
SPECIFIC ORASULUI
,, APA TRECE, PIETRELE RAMÂN”


3.ISTORICUL ORASULUI

Istoria prezentei umane în vatra localitatii Sannicolau Mare, depaseste cu mult evul însemnarilor documentare, având rolul unui complement necesar si util, întelegerii unei lungi, framântate dar si fascinante istorii ale acestor locuri, mai mult traite decât întelese de istorie.
Aceasta zona a reprezentat de-a lungul istoriei, o zona de interferenta a doua directii politico-militare si spirituale fundamentale;
a). Orientala – vehiculate de imperiul Bizantin si cel Otoman
b). Occidentala – dinspre Europa apuseana spre orient
În acest context se înscrie si aceasta vatra strabuna, care a fost martora oculara a istoriei universale în partea de S –E a Europei.
Paleta vestigiilor arheologice atesta prezenta unei asezari omenesti din vremuri îndepartate adapostind o populatie de agricultori, vânatori, mestesugari a caror existenta era facilitata de clima blânda, solurile fertile, abundenta apei râului Mures si Arancai si a padurilor (Zabrani si Lunca Muresului).
De-a lungul timpului, comunitatea umana stabilita sau asezata temporar pe aceasta vatra, a parcurs diferite etape ale civilizatiei, de la cele mai vechi pâna în prezent. Localitatea Sânnicolau Mare ca de altfel tot Banatul, prin descoperirile ultimilor decenii, au scos la lumina vestigii apartinând marilor diviziuni ale istoriei paleolitice, neolitice, epoca bronzului si a fierului. În jurul anilor 6000 î.e.n. s-a produs geneza neoliticului fiind identificata între localitatea Cenad si Beba Veche, iar în epoca timpurie a bronzului (1800 –1550 î.e.n.) au fost identificate culturile Mures –Periam si Cris – Starcevo.(17) Cercetarile arheologice din Seliste (N) si Bucova (S) au dem


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org