Referat - Muntii Rarau-Giumalau

Categorie
Referate Geografie
Data adaugarii
acum 4 ani
Afisari
374
Etichete
muntii, raraugiumalau
Descarcari
331
Nota
0 / 10 - 0 voturi





















Muntii Rarau-Giumalau

Bibliografie: Muntii nostrii
Editura Sport-turism Bucuresti
D. Oncea, C. Swizewski

























„Muntilor! Pentru ce in
voi atata frumusete?”
G. Byron



Muntii Rarau-Giumalau



Omul societatii industrial-urbane simte din ce in ce mai tainic si mai staruitor chemarea tulburatoare a frumusetilor naturii, a padurii si a poienilor, a lumii de piatra a Carpatilor, a apelor cristaline si a aerului curat, a linistii adanci din sanul naturii.
Muntii Rarau-Giumalau domina, cu o diadema de stanci si plaiuri superbe in cutezanta formelor, armonia de culori si forme a Obcinelor Bucovinei invaluita in mantia padurilor de conifere si de parfumul rasinilor, fiind unii dintre cei mai atragatori, pitorest si vizitati munti ai Bucovinei, alaturi de cupola Calimanului si de creasta alpina imprejmuita de abisuri nevazute, forme haotice si intunecate ale Pietrosului Bistritei.
Ca o imensa si intunecata catedrala gotica a naturii, Pietrele Doamnei se profileaza pe cerul senin al Bucovinei, reflectat in celebrul albastru de Voronet, drept unul dintre cele mai tipice peisaje si totodata fotogenice din Carpatii Romaniei.
Pietrele Doamnei, acest mandru templu al Carpatilor nostri, ne duc in lumea zidirilor ciclopice.
O excursie in Muntii Rarau-Giumalau ne ofera ambianta plina de mari si autentice frumuseti carpatine, in care brazii si molizii aduc aici farmecul nordului.
In zorii zilei turistii au prilejul sa asculte, la ea acasa, cate ceva din sinfonia naturii, in care cantecul pasarilor reprezinta o traire, un crampei din splendoarea naturii, acompaniat de fosnetul masivelor paduri de conifere.
In amurg, ceturile din vai si fragmentele de nori zdrentuiti de vant, printre care dispar din cand in cand siluetele Pietrelor Doamnei, te cufunda intr-o lume de basm, ce poarta in ea cate ceva din marile splendori alpine, cate ceva din imaginile apocaliptice.
Noptile senine deschid in adancurile boltii ceresti imagini mirifice, din care, po


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org