Referat - Nopti de vis la Praga

Categorie
Referate Geografie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
368
Etichete
nopti, vis, praga
Descarcari
217
Nota
0 / 10 - 0 voturi






Lumina calda si aurie a felinarelor se reflecta tainic in pavajul secular . Pasii va conduc incet ,pe stradutele inguste si intortochate.care va invaluie cu atmosfera lor medievala .Dintr-un local ,razbate o muzica imbietoare…
Ce puteti vizita
«  Orasul de aur »este redescoperit de turisti cu aceeasi placere oricand, in orice anotimp.E un oras romantic si plin de viata .Podul Karl este, in timpul zilei, locul preferat de amatorii de suveniruri sau portrete facute de pictori stradali .Vlata , raul ce strabate aceasta capitala europeana ,ofera o priveliste incantatoare , indiferent de ora la care va plimbati pe malurile lui. Istoria va insoteste la tot pasul mai ales seara,in partea veche a orasului,luminata ca ziua , sau in binecunoscutul castel al cetatii medievale.Castelul,unul dintre cele mai vechi din Europa , a fost construit in jurul anului 880 de catre printul Borivoj si a ramasprietenulde nadejde al praghezilor ,de-a lungul secolelor.
Dimineata la Praga sunt minunate !Telefericul,in drumul sau catre Petrin ,va dezvaluie frumusetile orasului.Dar turul orasului nu se termina aici.Orasul veghi ,unde veti fi insotiti la tot pasul de fatadele ornamentale pn stil baroc ,un adevarat muzeu in aer liber,va impartaseste ceva din elaganta acelor vremuri.Ceasul astronomic din Turnul Primariei,ca din Piata Wenzel, inima capitalei Cehiei,comploteaza aceasta imagine feerica.
La pas, la cumparaturi
Portelan pictat ,cristalde Boemia sau marionete puteti achizitiona din pietele sau din magazinele orasului de aur .Un sfat pt. Fanii cuparatorilor : nu ocoliti pietele de vechituri,un de puteti gasi o multime inimaginabila de « mici comori ».
Atractii culinare
« Galustele paradis »- chiar si numele va imbie sa le gustati macar !Oferta localurilor pare insa, fara sfarsit . Incarcati sa gustati o friptura de rata cu varza murata la « Na Kampe » sau cu sunca de Praga cu hrean in restaurantul « U cerneho vola »- vati fi fermeca


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org