Referat - Parcuri nationale din Canada

Categorie
Referate Geografie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
430
Etichete
parcuri, nationale, din, canada
Descarcari
315
Nota
0 / 10 - 0 voturi




































Realizat de: Andreea Filip
cls. a X-a C


CANATA, nume imprumutat de la populatia bastinasa, insemnand “ pamant curat “ a dat numele uneia din cele mai frumoase tari ale globului.CANADA.
Ocupa jumatatea nordica a continentului nord american si insulele din imprejurimi, exceptand Alaska si Groenlanda. Granita sudica, cu Statele Unite, este formata dintr-un lant de munti, lacuri si rauri: Muntii Stancosi, Marile Lacuri si St. Lawrence River.In partea vestica, estica si nordica “ pamantul curat “ este scaldat de apele oceanului planetar.In vest, Pacificul, in nord, Oceanul Inghetat, iar la est, Aatlanticul de Nord.
Ca suprafata, Canada este a doua tara din lume, fiind locuita de doar 34 milioane de locuitori, majoritatea ei fiind concentrata in zona sudica a teritoriului, pe cateva sute de kilometri de granita cu Statele Unite. Are paduri nesfarsite, peerii, tundre si mlastini. Canada are mai multe lacuri si ape continentale decat oricare alta tara.
Pe tot cuprinsul ei se afla nu mai putin de 34 de parcuri si rezervatii naturale, concepute pentru a conserva si proteja natura precum si diferitele specii de plante si animale, multe dintre ele aflate pe cale de disparitie. Suprafeta acestora este variata, cea mai mare avand 44.807 km patrati iar unele, dintre cele mai mici, ajungand la numai 5,9 km patrati. In total Parcurile Nationale acopera aproximativ 180.500 km patrati, suprafata mai mare decat a Angliei, insa numai 1,8 % din suprafata totala a Canadei.In cadrul acestor parcuri au fost cuprinse si vaste intinderi de ape, cum sunt Fathom Five Natinal Marine Park si insule ce constituie camine pentru pasari si animale marine ca Funk Island si Bylot Island. Majoritatea acestor parcuri si rezervatii naturale au fost infiintate pentru a proteja habitatul natural al diverse


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org