Referat - Pensiunea la care visez

Categorie
Referate Geografie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
420
Etichete
pensiunea, care, visez
Descarcari
274
Nota
0 / 10 - 0 voturi




PENSIUNEA LA CARE VISEZ


Viitorul este o taina pentru fiecare dintre noi . Nu stim ce ne poate aduce o zi , ce sa mai vorbim despre ani ? Doar Dumnezeu cunoaste acest lucru . Dar daca ar fi sa ma gandesc mai serios la ziua in care voi absolvi acest colegiu cred ca mi-ar placea sa – mi deschid o pensiune .
Am ales pensiunea pentru ca iubesc intimitatea , linistea si simplitatea .
Chiar daca nu sunt arhitect , as alege o constructie simpla , cu gust , dar care sa te atraga sa o vizitezi doar cand o gasesti. Te invit sa inchizi ochii si sa intri pe poarta pensiunii pentru ca vreau sa fiu ghidul tau .
Dupa ce ai trecut de poarta de marmura alba , o adiere de vant iti va aduce parfumul trandafirilor visinii care strajuiesc aleea din pietricele mici , albe si stralucitoare ce danseaza in bataia soarelui . Un raset cristalin de copil iti va atrage atentia si vei observa o fetita cu ochi albastri si parul ca pana corbului ce se leagana in hamacul din dreapta ta .Zambesti si tu vazand-o . Parca e un inger si fugitiv iti amintesti cu dragoste si nostalgie de copilaria ta , de zambetul mamei si de bratele puternice ale tatalui care-ti ofereau atata siguranta ! Insa niste stropi jucausi te vor atinge . Fantana arteziana din mijlocul gradinii iti zambeste . Bancutele albe ce o imprejmuiesc te invita sa ocupi loc si sa o admiri.
Albastrul straveziu al piscinei din spatele gradinii iti atrage privirile . Nu departe de ea se afla un bazin de peste care fascineaza toti vizitatorii .
Aleea de pietricele s-a terminat si urmeaza scarile de marfa roz , care te conduc pe terasa . Mesele si scaunele imbracate in satin roz , trandafirii albi ce impodobesc fiecare masa iti ureaza “Bun venit !”
Un brunet cu ochii caprui iti va sari in ajutor si vei uita de bagaje .
Salonul spatios , impodobit cu plante exotice si coltarul din plus roz te vor invita sa te odihnesti pentru cateva minute . Vei fi intrebat ce doresti sa servesti la masa peste 30 minute . T


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org