Referat - Pestii

Categorie
Referate Geografie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
365
Etichete
pestii
Descarcari
253
Nota
0 / 10 - 0 voturi



CAPITOLUL I


Pestii sunt animale vertebrate, care traiesc si respira sub apa, cu ajutorul branhiilor. Acestia detin aripioare pentru înot, solzi pentru aparare si un corp aerodinamic pentru a se misca usor sub apa.
Pestii traiesc în aproape orice habitat subacvatic, de la apele reci ale Atlanticului pâna la apele fierbinti ale deserturilor.
Pestii din Antarctica au în sânge niste chimicale anti-înghet speciale care îi fac sa supravietuiasca la temperaturi sub 0( C.
Pestii pradatori clocesc ouale sau icrele, imediat ce incepe sezonul uscat în tropicele Americii de Sud si Africa, lasând ouale sa se usuce în pamânt pâna când ploile se întorc, 6 luni mai târziu.
În adâncul oceanului, unde lumina Soarelui nu ajunge, multi pesti coopereaza cu bacterii stralucitoare pentru a crea propria lumina pentru comunicare si pentru a atrage parteneri si prada.
Cu aproximativ 25ooo de specii recunoscute, pestii constituie cea mai diversificata grupa de animale vertebrate, reprezentând ½ din acestea. Noi pesti continua sa fie descoperiti si denumiti, într-un ritm de 200-300 de specii pe an. Cu acest numar vast de pesti diferiti, apare o diversitate de marimi si forme, de la balene si rechini uriasi, ce ajung pîna la 12 m lungime, pîna la cele mai mici vertebrate, un goby, masurând numai 1 cm lungime.
Pestii sunt, în general, aerodinamici, cu bot si posterior ascutit si cu o coada lata. Spre deosebire de forma corpului uman, corpul unui peste este ideal pentru a accelera prin apa fara a crea exces de rezistenta. Forma de torpila a corpului este specifica celor mai rapizi pesti, cum ar fi pestele-cioc si tonului. Un peste-cioc poate înota în izbucniri de peste 110 km/h. Tonul poate rezista pe distante lungi, înotând cu 50 km/h, migrând 12500 km în doar 4 luni.
Tiparul a fost adaptat la viata pe fundul oceanului si printre recifuri de corali, unde viteza nu este la fel de importanta ca, camuflajul.
Pestii sunt o sursa importanta de proteine pentru milioane de oameni


  • Referate asemanatoare

Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org