Referat - Ploiesti

Categorie
Referate Geografie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
347
Etichete
ploiesti
Descarcari
244
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Ploiesti
Ploiesti




stema
amplasare



Amplasare
44°56'24?N, 25°1'48?E

Tara
România

Judet
Prahova

Atestare documentara
1503

Populatie
252,224 2006

Suprafata
60 km²

Densitatea populatiei
184,9 loc./km²

Altitudine
160 m n.m.

Municipiul Ploiesti, unul din orasele mari ale României, resedinta a judetului Prahova, este situat la 60 km nord de Bucuresti, pe coordonatele de 26,03 grade longitudine estica si 44,94 grade latitudine nordica. Suprafata actuala a Ploiestiului este de aproape 60 km patrati. Se învecineaza la nord cu comuna Blejoi, la sud cu comunele Barcanesti si Brazi, la vest cu comuna Târgsoru Vechi, la est cu comuna Bucov. Municipiul Ploiesti se gaseste în apropierea regiunii viticole Dealul Mare-Valea Calugareasca si are acces direct la Valea Prahovei, cea mai importanta zona de turism alpin din România.
Asezare geografica


Catedrala "Sfântul Ioan" din Ploiesti

Orase apropiate
Bucuresti (50 km S)
Pitesti (100 km V)
Brasov (100 km NNV)
Târgoviste (50 km V)
Buzau (80 km ENE)

Istoric
Conform legendelor, ciobanul "Mos Ploaie", împreuna cu cei sapte feciori ai sai, a poposit cândva într-o poiana a codrului întins care acoperea pe vremuri aceste tinuturi. Gasind aici loc adapostit, apa buna, pamânt roditor, n-a mai plecat, întemeind asezarea careia i-a dat numele. Se mai povesteste ca Ploiestii aveau sapte case si un schit de maici si ca locuitorii, înmultindu-se, si-au cucerit locuri de case si ogoare, ca toporani în lupta cu padurea.
Istoricii si arheologii au scos la iveala o serie de marturii semnificative care atesta o locuire neîntrerupta a acestor meleaguri, strâns legate de întreaga arie a civilizatiilor traco-geto-dace. Sapaturile arheologice au pus în evidenta unele vestigii mezolitice în zona Ploiesti-Vest si a unor asezari neolitice în zona Ploiesti-Nord. Deasemeni s-au gasit vestigii din epoca bronzului, precum si din perioadele mai recente din secolele VIII - VI i.Hr. pâna în pragul epocii roma


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org