Referat - Poluarea si depoluarea II

Categorie
Referate Geografie
Data adaugarii
acum 4 ani
Afisari
371
Etichete
poluarea, depoluarea
Descarcari
261
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Poluarea si depoluarea II

Poluarea este degradarea unui mediu natural prin actiunea produselor toxice.
Chimiea este preocupata de poloare din doua motive, ea fiind vinovata in mare parte. Pe de-o parte, pentru ca in timpul productiei, transportului si distribuirii produselor chimice au loc numeroase contaminari; in al doilea rand, pentru ca fenomenele poluarii sunt analizate si studiate de catre chimisti, care propun solutii pentru ale controla sau pentru ale preveni.

Poluarea apelor
Apele reziduale provenind din locuinte, din industrie si agricultura ajung inca in proportie mare in apele lacurilor si ale raurilor. Aceste ape poluate contin substante care favorizeaza dezvoltarea bacterilor. Aceste bacterii consuma cantitati immense de oxigen dizolvat in apa si in felul acesta pune in pericol viata animalelor si plantelor. Apele reziduale contin de asemenea produse industriale toxice, cum sunt plumbul si mercurul.
De asemanea ingrasamintele, folosite mult in agricultura, ajung in apele raurilor, purtate de apa ploii.
Aceste ingrasaminte contin nitrati si polueaza apele subterane.

Tratarea apelor
Apele reziduale sunt tratate in statii de tratare a apei, numite statii de epurare (epurarea este eliminarea impuritatilor din gaze sau ape reziduale). Dupa ce se analizeaza compozitia acestora, tratarea lor presupune trei etape : eliminarea particulelor solide prin strecurare, apoi prin decantare ; dupa aceasta se adauga oxigen ; apoi se elimina produsele toxice cu ajutorul unor microorganisme. Apa este retrimisa spre utilizare dupa ce se face o analiza chimica a gradului ei de puritate.

Controlul aerului poluat
Gazele industriale, gazele rezultate din arderi, fie ca e vorba de incalzirea locuintelorsau de gazele de esapament eliminate de autovehicule, polueaza atmosfera cu numeroase substante daunatoare sanatatii, aceste substante provoaca, printre altele, boli respiratorii si alergii, precumsi ploi acide ce distrug padurile.
Rolul chimistului este de a analiza aces


  • Referate asemanatoare

Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org