Referat - Prezentare orase si localitati

Categorie
Referate Geografie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
431
Etichete
prezentare, orase, localitati
Descarcari
277
Nota
0 / 10 - 0 voturi

PREZENTARE ORASE SI LOCALITATI

ARAD
1. Date geografice
¨  Amplasament - Municipiul Arad este situat în extremitatea vestica a României, în Câmpia aluvionara a Aradului, la intersectia unor importante artere de circulatie nationale si internationale. Este traversat de la est la vest de râul Mures. ¨  Suprafata municipiului: 4618 ha. ¨  Populatia totala (2002): 172.824 locuitori din care: 82,6% sunt de nationalitate româna, 12,9% maghiara, 1,7% romi, 1,3% germani, 0,3% sârbi, 0,2% slovaci, 0,15% bulgari, 0,85% altele. ¨ Altitudine medie - 110 m, ¨  Clima - continental-moderata, cu slabe influente mediteraneene ¨  Solurile: predomina cernoziomuri.
2. Potentialul turistic al Municipiului Arad
Turismul cultural-istoric: Municipiul Arad  detine un bogat patrimoniu cultural-istoric, oferind vizitatorilor un adevarat muzeu în aer liber al stilurilor arhitectonice specifice sec XVIII, XIX si XX, monumente de arta si istorie, spectacole de teatru, concerte ale filarmonicii, expozitii de arta plastica, expozitii muzeale de istorie, arta si stiinte ale naturii , festivaluri si sarbatori. Iubitorii de arhitectura pot admira cladiri construite în stil baroc, renascentist, eclectic, clasic, neogotic sau secession,  cum sunt : Palatul Administrativ ,Palatul Cenad ,Palatul Neumann ,Palatul de Justitie ,Palatul Finantelor ,Turnul de apa, Casa Kelemen, Banca Nationala, Palatul Cultural, Palatul Szantay, Palatul Bohus .

 Cladiri cu valoare istorica:    
  Exista anumite cladiri în Arad care pastreaza cu ele amintirea unor personalitati sau a unor evenimente istorice care au marcat viata cetatii. Acestea sunt: Înalta Preparandie, Casa Vama Veche, cu Lacat, Casa parohiei catolice Aradul Nou, Casa cu ghiulele, Hotel Ardealul, Teatrul Vechi, Cetatea Aradului etc.

CETATEA ARADULUI Actuala cetate a Aradului este unul din cele mai importante monumente istorice existente, în momentul de fata, în zona de vest a tarii. Ridicata în a doua jumatate a secolului al


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org