Referat - Republica Chineza

Categorie
Referate Geografie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
393
Etichete
republica, chineza
Descarcari
317
Nota
0 / 10 - 0 voturi

REPUBLICA POPULARA CHINEZA




Imbracata intr-un costum colorat, un locuitor Bulang se plimba in regiunea numita Yunnan.




Religiile intalnite sunt:ateismul, budismul, taoismul, confucianismulsi ismamismul si crestinismul in procent de 3%.





Budismul chinezesc a fost raspandit in sec.IV si se bazeaza pe credinte ale lui Confucius.



Influenta budismului este evidenta in pesterile sculptate din Longmen.Aproximativ 1.300 de pesteri contin 100.000 de statui ale lui Buddha si 3.600 de pietre inscriptionate, care dateaza din sec V si VII.

Limba oficiala este chineza sau mandarina, fiind insotita si de alte limbi precum: Yue,
Wu, Minbei, Minnan, Xiang, Gan,etc.Scrierea intalnita este cea cu pictograme.



Miao, este un grup concentrat in reginile muntoase, cele din sudul Chinei, traind in orase precum: Yunnan, Guizhou,Sichuan.
Miao reprezinta o minoritate, a carei cultura difera fata de Han.

Insa, monumentul cel mai reprezentativ pentru China ramane fara indoiala Marele Zid Chinezesc, fiind considerat a 8 a minune a lumii si a carui constructie este vizibila de pe Luna.



La inceput, Zidul a fost o serie de fortificatii, care au fost unite in sec. III I.H.Milioane de muncitori au muncit peste 10 ani pentru a-l ridica.




In partea de est a Chinei, in preajma orasului Xi`an se afla o impresionanta comoara a arheologiei numita Regimentul de Lut din Xi`an, care dateaza din sec III I.H.Arheologii au sapat si au excavat zeci de mii de soldati ,cai si care de lupta in marime naturala.Unicitatea consta in faptul ca fetele si statura fiecarui soldat difera intre ele, reprezentand fiecare etnie a Chinei acelui timp.








Actori costumati in culori elaborate dau viata operei in Chengdu.Aceasta forma de muzica imbinata cu drama, este bazata pe istoria si folclorul Chinei.





O colectie de 800 de cladiri formeaza Palatul Imperial din Orasul Interzis al Beijingului.Odata locuit de 2 dinastii, Ming si Qin


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org