Referat - Republica Federala Germania

Categorie
Referate Geografie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
430
Etichete
republica, federala, germania
Descarcari
197
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Republica Federala Germania


Situata in inima Europei, Republica Federala Germania, cu o suprafata de aproximativ 357000 km2 (de 1,5 ori mai mare decat Romania) are noua vecini: Danemarca in nord, Olanda, Belgia, Luxemburg si Franta in vest, Elvetia si Austria in sud si Republica Ceha si Polonia in est. Aflandu-se in centru, RFG este mai mult decat o punte de legatura esentiala intre Europa de vest si cea de est, dar si o punte importanta intre peninsula Scandinavia si tarile mediteraneene. Germania se intinde mai mult de-a lungul meridianelor (876 km) decat de-a lungul paralelelor (640 km). Lungimea totala a granitelor, atat naturale cat si artificiale, atinge 3758 km. Ca populatie, este pe locul 2 in Europa, dupa Rusia. Desi are o populatie mai mare decat cea Frantei (81 milioane loc.), are o suprafata mult mai mica.

Din punct de vedere geografic, Germania poate fi impartita in 5 regiuni care impresioneaza prin frumusetea peisajelor:
Campia de Nord a Germaniei
Zona Centrala Inalta
terasa din sud-vest considerata o panorama
poalele Alpilor in sud
Alpii Bavarezi
Datorita climei reci, in campiile joase din nord predomina stepa ierboasa presarata cu numeroase lacuri si marginita la nord de mici golfuri. De aici porneste o fasie foarte fertila spre Zona Centrala. In Marea Nordului si Marea Baltica se afla numeroase insule. In Marea Nordului sunt Insulele Frisian de Est, Insulele Frisian de Nord si Insula Helgoland. In Marea Baltica sunt insulele Ruegen, Hiddensee si Fehmarn. Caracteristice tarmului Marii Baltice sunt fiordurile Schleswig-Holstein si lacurile din vestul Pomeraniei, o provincie apartinand fostei Prusii.
Zona Centrala Inalta imparte Germania in cea de nord si cea de sud. Valea Rinului central constituie o artera naturala de comunicatie. Zona Centrala Inalta contine Masivul Rhenish Schist, compus din Hunsrueck, Eifel, Taunus, Westewald, Bergisches Land si Sauerland, Muntii Hessian si Muntii Weser si Leine in vest si centru. Chiar in inima Germaniei


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org