Referat - Studiu fizico - geografic Bucuresti

Categorie
Referate Geografie
Data adaugarii
acum 4 ani
Afisari
546
Etichete
studiu, fizico, geografic, bucuresti
Descarcari
250
Nota
0 / 10 - 0 voturi



STUDIU FIZICO-GEOGRAFIC

Bucurestiul este situat in partea de sud a tarii, avand coordonatele geografice de 26 grade, 5 minute, 48 secunde longitudine estica si 44 grade, 24 minute, 49secunde, latitudine nordica. Asezat in Campia Vlasiei, in compartimentul acesteia cunoscut sub numele Campia Bucurestiului, orasul este traversat de vaile Dambovitei si Colentinei.
Teritoriul pe care se afla Bucurestiul si localitatile ce intra in componenta judetului Ilfov cuprinde doua subunitati ale Campiei Vlasiei: in sud-Campia Bucurestiului, in nord-Campia Snagovului.
Campia Bucurestiului are un aspect plan , prezentand o inclinare usoara , de 1-3 grade , spre sud-est si se situeaza la altitudini absolute variind intre 96,3 m la Chiajna, 88,9 m in Piata Scanteii si 54,5 m in Valea Dambovitei , la Popesti Leordeni. Singurele vai care o fragmenteaza pe directia NV-SE sunt cele ale Dambovitei si Colentinei , adancimea acestora inregistrand 15-20m.
Campia Snagovului se desfasoara pe cea mai mare parte a judetului Ilfov. Ea prezinta altitudini absolute de 80-110 m (98,9 m-Mogosoaia ; 85,8 m-Tunari ; 103,7 m-Corbeanca ; 92,4 m-Dimieni ; 107,3 m-Peris ; 105,6 m-Ciolpani ; 98,4 m-Silistea Snagovului) , deci mai mari decat cea a Bucurestului si , o usoara inclinare spre sud-est. Are mai multe paduri (Cocioc, Ciolpani, Nuca, Snagov, Barbosi), reprezentand resturi din codrii de odinioara ai Vlasiei. Este strabatuta, pe directia NV-SE, de raurile Cociovalistea , Vlasia , Teiului , Valea Sticlariei , Ialomita si de lacul Snagov rezultat prin bararea zonei de varsare a raului Snagov in Ialomita de catre aluviunile acesteia.
Atat in zona Bucurestiului, cat si in imprejurimi, constatam ca vaile au caracter de campie, reflectat indeosebi in numarul relativ mare de cursuri meandrate. Vaile sunt largi, evazate, cu 1-2 terase de meandru, cu intense fenomene de colmatare minerala si biogena. Trebuie mentionate si lacurile de baraj antropic, cum sunt, spre exemplu, cele de pe Colentina ,


  • Referate asemanatoare

Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org